Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι ζήτησε σήμερα από τον Δημοκρατικό βουλευτή 'Αντονι Γουέινερ να παραιτηθεί μετά από παραδοχή του την περασμένη εβδομάδα ότι είχε αποστείλει τολμηρές φωτογραφίες του μέσω του κοινωνικού δικτύου Twitter σε γυναίκες με τις οποίες είχε επαφή μέσω του Διαδικτύου.

"Με μεγάλη μου λύπη καλώ τον βουλευτή 'Αντονι Γουέινερ να παραιτηθεί", ανέφερε σήμερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, Ντέπι Βάσερμαν -Σουλτς. "Ο 'Αντονι Γουέινερ έχει την αγάπη της οικογένειάς του, την εμπιστοσύνη των εκλογέων του και την επίγνωση όλων μας ότι χρειάζεται βοήθεια" αναφέρει η κ. Πελόζι στη δική της ανακοίνωσή της και συνεχίζει: "Τον καλώ να αναζητήσει αυτή τη βοήθεια χωρίς την πίεση που ασκεί το καθήκον να είναι μέλος του Κογκρέσου" .

Ο κ. Γουέινερ παραδέχτηκε τη Δευτέρα, σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη, ότι είχε αποστείλει μέσω του Διαδικτύου γυμνές φωτογραφίες του. "Όταν είδα ότι υπήρχα γυμνός στο Twitter, κατάλαβα τι έκανα και πανικοβλήθηκα", είπε. Ανέλαβε πλήρως την ευθύνη της πράξης του, ζήτησε δημόσια συγγνώμη αλλά τόνισε ότι δεν θα παραιτηθεί.

Την παραίτησή του ζήτησε ήδη από την Τρίτη και ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Έρικ Κάντορ.