Για την πανευρωπαϊκή συγκέντρωση της Κυριακής προετοιμάζονται οι Αγανακτισμένοι πολίτες, οι οποίοι για 18η συνεχή ημέρα συγκεντρώθηκαν και χθες Σάββατο 11 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος για να διαμαρτυρηθούν για τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Αν και αισθητά λιγότεροι από τις προηγούμενες ημέρες, οι Αγανακτισμένοι έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση με ταμπούρλα, κατσαρόλες, συνθήματα διαμαρτυρίας και πανό κατά του μνημονίου, της λιτότητας και της ανεργίας.

Την ίδια στιγμή στην Ισπανία οι αγανακτισμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν για ακόμα μία ημέρα μπροστά από δημαρχιακά μέγαρα για να καταλήξουν στην Πουέρτα ντελ Σολ, ενώ στην Πλατεία της Βαστίλης στο Παρίσι όσοι επιχείρησαν να συγκεντρωθούν απομακρύνθηκαν από τις αρχές.

Σήμερα Κυριακή οι αγανακτισμένοι πολίτες αναμένεται να συγκεντρωθούν μαζικά στην πλατεία Συντάγματος και τις γύρω οδούς σε ένα πανευρωπαϊκό ραντεβού αγανακτισμένων πολιτών.

 

PROTO THEMA

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook