Ολοκληρωτική καταστροφή χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία ο ΦΠΑ στα καταστήματα εστίασης θα ¨ανέβει" από το 13% στο 23%, ο πρόεδρος των καταστηματαρχών του Ενετικού Λιμένα Χανίων κ. Σταύρος Μαρινάκης.

Όπως σημειώνει ο κ. Μαρινάκης πλέον και μετά από αυτήν την εξέλιξη οι καταστηματάρχες έχουν δύο λύσεις για να επιλέξουν: "Η να μετακυλήσουμε αυτή την αύξηση στις τιμές των προϊόντων με αποτέλεσμα να μειωθεί πάρα πολύ ο τζίρος αφού κανείς δεν θα μπορεί να κάτσει κάπου για φαγητό ή  να μην μετακυλήσει αυτή την αύξηση και να προσπαθήσει να βγάλει, ότι βγάλει από τα κέρδη του που όμως ακόμα και τώρα έχουν εξανεμιστεί."

Το αποτέλεσμα πάντως όπως λέει ο πρόεδρος των καταστηματαρχών θα είναι το ίδιο:" Βαίνουμε σε κλείσιμο όσων καταστημάτων ακόμα δεν έχουν κλείσει"

Σε ότι αφορά την κίνηση στα καταστήματα εστίασης ακόμα και τη φετινή τουριστική περίοδο όπως σημειώνει ο κ. Μαρινάκης "τα πράγματα είναι απογοητευτικά. Ο τζίρος σε σχέση με πέρυσι είναι κάτω κατά 18%. Φανταστείτε τι θα ακολουθήσει μετά και από αυτό. Είναι ακατανόητη αυτή η απόφαση".

Flashnews.gr