Σύμφωνα με δημοσίευμα στον ιστότοπο της βρετανικής εφημερίδας Financial Times, οι γαλλικές τράπεζες αποδέχονται επί της αρχής μια ενδεχόμενη συμφωνία για την επαναγορά των ομολόγων της Ελλάδας στη λήξη τους (rollover) υπό τον όρο ότι όλοι οι πιστωτές θα κάνουν το ίδιο.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές που γνωρίζουν τι διαμείφθηκε στις διαπραγματεύσεις για το θέμα, ανέφερε πως οι τράπεζες συμφώνησαν να προβούν στην επαναγορά των ελληνικών ομολόγων.

Σύμφωνα με τους FT η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να αποτελέσει έναν τρόπο να συμμετάσχουν επενδυτές από τον ιδιωτικό τομέα στο νέο δανεισμό της Ελλάδας, αν και δεν ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις της Γερμανίας, η οποία ήθελε να συμφωνήσουν εθελοντικά στην ανταλλαγή όλων των ομολόγων και όχι μόνο όσων λήγουν.

Την Πέμπτη πηγές που γνωρίζουν τις θέσεις της Γαλλικής κυβέρνησης είχαν πει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι το Παρίσι θα ταχθεί υπέρ της επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων στη λήξη τους στο πλαίσιο ενός νέου πακέτου δανεισμού της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, υπό τον όρο ότι θα βρεθεί ένας τρόπος αυτό να γίνει εθελοντικά ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω αναταραχή στις αγορές της ευρωζώνης.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε χθες τη βουλή της χώρας του να ταχθεί υπέρ του νέου δανεισμού της Ελλάδας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών σε αυτόν είναι «αναπόφευκτη» και προτείνοντας την ανταλλαγή των ομολόγων με νέα επταετούς διάρκειας.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook