O πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της συντηρητικής Χριστιανικής Ένωσης, Φόλκερ Κάουντερ, εκτιμά ότι αν δεν δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα ενδέχεται να απειληθεί νέα οικονομική και δημοσιονομική κρίση.

«Μπορώ να κατανοήσω τις αγωνίες των πολιτών. Αλλά αν δεν δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα θα είναι πολύ επικίνδυνο και κατ΄ επέκταση ανεύθυνο», λέει στην κυριακάτικη εφημερίδα \”Bild am Sonntag\” (Μπιλντ αμ Ζόνταγκ 12.6.11). Ο κ. Κάουντερ προειδοποιεί ότι αν δεν δοθεί βοήθεια, «η ελληνική οικονομία θα καταρρεύσει, η Αθήνα δεν θα μπορέσει να πληρώσει, θα διασαλευτεί το σύστημα δημοσιονομικών και άλλων χωρών και η συνέπεια θα είναι μία νέα οικονομική και δημοσιονομική κρίση».

Ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός σημειώνει ότι «δεν πρέπει να παίζουμε με τη φωτιά», αλλά ταυτόχρονα συνδέει τη χορήγηση νέας βοήθειας στην Ελλάδα με αυστηρές προϋποθέσεις.

«Ζητήσαμε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μείνει επ΄αυτού σκληρή στις Βρυξέλλες. Αυτό σημαίνει ότι και οι ιδιώτες επενδυτές, δηλαδή και οι τράπεζες, πρέπει να συναινέσουν, ότι η Ελλάδα θα πληρώσει αργότερα. Η Ελλάδα πρέπει επιπρόσθετα να ενισχύσει πολύ τις προσπάθειες εξυγίανσης του προϋπολογισμού της και επιτέλους να πάρει στα σοβαρά και με κάθε σαφήνεια την πώληση κρατικής ιδιοκτησίας», λέει ο κ. Κάουντερ.

 

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook