Δεκατρείς αντικαθεστωτικοί και άμαχοι, μεταξύ των οποίων ένα επτάχρονο αγόρι, σκοτώθηκαν χθες στις συγκρούσεις ανάμεσα στους εξεγερμένους και τις κυβερνητικές δυνάμεις στην πόλη Ζαουίγια, η οποία βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονται και σήμερα για δεύτερη ημέρα, δήλωσε εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών στην πόλη.

«Σφοδρές μάχες γίνονται αυτήν την ώρα. Η (κυβερνητικές) ταξιαρχίες δέχονται ενισχύσεις, αυξάνεται ο αριθμός τους», προσέθεσε ο εκπρόσωπος, ο οποίος κατονομάστηκε μόνον ως Ιμπραχίμ, μιλώντας τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς.

«Υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι σκοπευτές στις στέγες κτιρίων και τεμενών. Αυτοί είναι η κύρια απειλή για τους κατοίκους», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν 13 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ένα αγόρι επτά ετών, από τις χθεσινές συγκρούσεις».

Παράλληλα ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι οι δυνάμεις του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι βομβαρδίζουν σήμερα τα περίχωρα της πόλης Ζεντέν, η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά της Τρίπολης.

Από τις 10:00 ώρα Ελλάδος, οι κυβερνητικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων στα ανατολικά της Ζεντέν –τον έλεγχο της οποίας έχουν οι εξεγερμένοι– βομβαρδίζουν την πόλη κυρίως με ρουκέτες Grad και Katioucha, προσέθεσε.

Τα πυρά του στρατού έπληξαν την πόλη, προκαλώντας υλικές ζημιές, αλλά δεν υπάρχουν θύματα, σημείωσε ο ανταποκριτής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook