Αγωγή με την οποία διεκδικούν το ποσό των 2 εκατομυρίων ευρώ από ιδιοκτήτες νυχτερινού κέντρου στο Φαληράκι της Ρόδου, κατέθεσαν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο του νησιού 7 συγγενείς του δολοφονηθέντος, μετά από συμπλοκή με ομοεθνείς του, 17χρονου Βρετανού υπηκόου Doran Paddy.

Ο 17χρονος είχε σκοτωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Aυγούστου 2003 και για τη δολοφονία του είχε επιβληθεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου ποινή κάθειρξης 15 ετών και 2 μηνών στον Βρετανό υπήκοο Peter-Mark Navarro , που κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ακόμη, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 6 μηνών στον καθένα , με 3ετή αναστολή, στους , επίσης, Βρετανούς Thomas Delaney 27 ετών και Miles Brain 25 ετών, που συμμετείχαν στη συμπλοκή.

Τώρα, η υπόθεση θα απασχολήσει και τα αστικά δικαστήρια, καθώς οι επτά συγγενείς του Doran Paddy υποστηρίζουν με την αγωγή τους, ότι ευθύνη για τη συμπλοκή και το φονικό φέρουν και οι ιδιοκτήτες του νυκτερινού κέντρου μέσα στο οποίο έγινε το φονικό.

Όπως αναφέρει η «δημοκρατική» , οι ενάγοντες συγγενείς ισχυρίζονται, μεταξύ άλλων ότι οι ιδιοκτήτες του νυκτερινού κέντρου παραβίασαν τους όρους λειτουργίας του , επιτρέποντας την είσοδο σ' αυτό υπεράριθμων θαμώνων , χωρίς, μάλιστα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

newsbomb.gr