Αγώνα δρόμου έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα η διοίκηση του ΕΑΚ μαζί με τους εργαζομένους για την βελτίωση του Ε.Σ. Χανίων, τουλάχιστον όσον αφορά τον αγωνιστικό χώρο, η εικόνα του οποίου θα έφτανε και εκτός Ελλάδας μέσα από τα διάφορα δίκτυα που μεταδίδουν στιγμιότυπα.

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και σίγουρα άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλους η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου αλλά και του στίβου. Ο πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων Ιπποκράτης Μανουδάκης μας έκανε δηλώσεις σχετικά με το Ε.Σ. Χανίων και την εικόνα που παρουσίασε:

«Με ιδιαίτερη χαρά καλοσωρίζω όλους τους Χανιώτες αθλητές αλλά και όλους όσοι ήρθαν να αγωνιστούν. Τα Χανιά θεωρώ ότι μετά από πολλά χρόνια παρουσιάζουν ένα αξιοπρεπές Στάδιο. Αυτό οφείλεται στις φιλότιμες προσπάθειες των υπεύθυνων και εργαζομένων του ΕΑΚ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Χανίων κ. Σκουλάκη και τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Βλαζάκη που χωρίς την βοήθεια τους δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα καθώς και τον κ. Βουλγαράκη, Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, για την υποστήριξη που μας έχει δώσει μέχρι τώρα. Οτιδήποτε έχει γίνει θα πρέπει να τονίσουμε ότι έχει γίνει με ιδία κεφάλαια. Δεν μας έχει βοηθήσει κανείς, δεν υπήρξε επίσημη επιχορήγηση, ούτε από κανένα χορηγό, ούτε από την  Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ούτε από πουθενά. Έγινε με το φιλότιμο των εργαζομένων του ΕΑΚ με την συμμετοχή της Τοπικής κοινωνίας, του Δημάρχου μας και της Αντιπεριφέρειας».

Σε σχόλιο για το γεγονός ότι μπορεί ο αγωνιστικός χώρος να ήταν εξαιρετικός αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με τους περιβάλλοντες χώρους του Σταδίου απάντησε:

«Η προτεραιότητά μας για τα Βενιζέλεια ήταν να φτιαχτεί ο αγωνιστικός χώρος και μπορούσε να φτιαχτεί μέσα στο χρονικό διάστημα το οποίο είχαμε. Ο εξωτερικός χώρος χρειάζεται δομικές αλλαγές, μεγάλα κεφάλαια. Χρειάζεται ένας σχεδιασμός που θέλει μια μεγάλη χρηματοδότηση η οποία αυτή την στιγμή δεν υφίσταται. Αυτό που κάνουμε είναι να συντηρούμε όπως μπορούμε ότι έχουμε».

Μετά το τέλος των δηλώσεων ο κ. Μανουδάκης αποκάλυψε ότι τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει ξανά η 12,5μ. πισίνα του κολυμβητηρίου Χανίων που ήταν κλειστή λόγω υψηλού κόστους αλλά η διοίκηση της ΕΑΚ φρόντισε να ρυθμίσει και αυτό το ζήτημα με την χαμηλότερη δυνατή επιβάρυνση.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook