Ιστορία έγραψαν 3.000 χιλιάδες οπαδοί της Παναχαϊκής αλλά και απλοί πολίτες, στο συλλαλητήριο που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία με τους οργανωμένους οπαδούς, απλούς φιλάθλους της Παναχαϊκής, φορείς της πόλης, παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και μέλη του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής, πρώην μέλη και εργαζόμενους στην ΠΑΕ Παναχαϊκή, απλοί πολίτες, έδωσαν το παρών στο σημερινό συλλαλητήριο.

Το μήνυμα που έστειλαν ήταν αρκετά ηχηρό και ξεπέρασε την Αχαϊκή πρωτεύουσα, που στόχο δεν είχε τίποτε άλλο από το να εκφράσουν την άποψη τους, ενάντια στην διοίκηση της «κοκκινόμαυρης» ομάδας.

Το πανό, το οποίο ηγούνταν της πορείας ανέγραφε: «Διέλυσες μια ομάδα, ένωσες μια πόλη», με υπογραφή… τα παιδιά της γειτονιάς.
Χιλιάδες άτομα διαφορετικών ηλικιών βγήκαν στους δρόμους, και στήριξαν την προσπάθεια όλων των Πατρινών, για διαφοροποίηση του διοικητικού καθεστώτος, στην επίσημη αγαπημένη ομάδα όλης της πόλης την Παναχαϊκή.

Η ειρηνική πορεία των οπαδών της «βασίλισσας» της Πελοποννήσου, που ήταν άκρως οργανωμένη με συνθήματα, καπνογόνα και σημαίες ξεσήκωσαν το κέντρο της Πάτρας, και παράλληλα το «έβαψαν» «κοκκινόμαυρο» στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στις τάξεις της Πατρινής ΠΑΕ.

Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Τριών Συμμάχων στις 18.35 και ακολούθησε την εξής πορεία: Αγίου Ανδρέου, Αράτου, Πλατεία Όλγας, Μαιζώνος, Πλατεία Γεωργίου, σταμάτησε στο Δημαρχείο Πατρέων, συνέχισε στη Γούναρη και κατέληξε εκ νέου στην Πλατεία Τριών Συμμάχων, τερματίζοντας στις 19.50. Μάλιστα, ο κύριος όγκος των οπαδών της ομάδας, παρέμεινε στην Πλατεία και συνέχισε να φωνάζει συνθήματα εναντίον της διοίκησης της ΠΑΕ, του προπονητή ενώ υπήρξαν και πολλά συνθήματα συμπαράστασης προς τον Αντώνη Τσουκαλά.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που μαζί με νεαρά παιδιά, ύψωναν στον ουρανό της Αχαϊκής πρωτεύουσας τις σημαίες της ομάδας, με το ιστορικό έμβλημα του Ηρακλή και της Νίκης.

Στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96.3 μίλησε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής, Νίκος Ράπτης:


«Είμαι ευχαριστημένος. Έγινε μια πορεία πολύ ειρηνική. Πήγαν όλα ήσυχα. Ακούστηκαν κάποια υβριστικά συνθήματα, αλλά δεν τα υιοθετούμε. Ελπίζω να πάρει το μήνυμα ο μεγαλομέτοχος και να κατευνάσει τα πνεύματα. Τέτοια έκτροπα δεν είχαν γίνει ποτέ στην Πάτρα».

Ακόμα δηλώσεις έκανε ο γενικός γραμματέας της Ερασιτεχνικής, Δημήτρης Τσαούσογλου: «Ο κόσμος έδωσε σήμερα ένα ηχηρό μήνυμα, ελπίζουμε να το πήρε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Από αυτόν εξαρτάται, τι θα γίνει».
Από την πλευρά των Παλαιμάχων ο κ. Καραμανλής ανέφερε: «Πραγματικά αυτό που είδαμε σήμερα, δεν το έχω ξαναζήσει. Η πόλη και οι φίλαθλοι της ομάδας σε υγιή πλαίσια έστειλαν το μήνυμα».