Μια πρωτότυπη εκδήλωση πρόκειται να απολαύσουν κάτοικοι και επισκέπτες του Ρεθύμνου, την Τετάρτη στο Φρούριο Φορτέτζα, με αφορμή το φαινόμενο της πανσελήνου.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μάθει, μέσα από έναν ευχάριστο διάλογο μεταξύ τέχνης και επιστήμης, τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της πανσελήνου αλλά και να απολαύσει την έκλειψη με τα τηλεσκόπια του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας(ΣΦΑΚ).

Όλο το φαινόμενο διαρκεί περίπου 3,5 με 4 ώρες και το κοινό θα το δει από την έναρξη του καθώς  η Κρήτη είναι ακριβώς στο γεωγραφικό όριο όπου θα είναι ορατό ολόκληρο το φαινόμενο της έκλειψης.

Πρόκειται για μια εκδήλωση, που μέσα από το τρίπτυχο «διάλεξη-μουσική- παρατήρηση», θα δώσει την ευκαιρία σε όσους βρεθούν εκεί να περάσουν μια βραδιά πρωτότυπη, ψυχαγωγική, με σπάνιες εμπειρίες.

Έτσι την Τετάρτη από τη Φορντέζα

• Ο αστροφυσικός, αναπληρωτής καθηγητής στο Φυσικό τμήμα του Ε.Κ.Π.Α., και συμπαρουσιαστής της βραβευμένης σειράς της ΕΤ 3 «Το Σύμπαν που αγάπησα» κ. Στράτος Θεοδοσίου, μας εγγυάται μια γοητευτικά εκλαϊκευμένη διάλεξη «περί εκλείψεων».

• Ο Αλέξανδρος Αγγελάκης, Φυσικός Msc Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας, και ταυτόχρονα Μουσικός, συνθέτης του μουσικού έργου «Έκλειψη»,καθώς και ο γνωστός στους περισσότερους Αντώνης Φραγκιαδάκης με το συγκρότημά του Δραβίδες, θα μας οδηγήσουν με τη μουσική τους, στη γοητεία του πολυτραγουδισμένου φεγγαριού.

• Τέλος, ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης (Σ.Φ.Α.Κ.), θα μας δώσει την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στο Φεγγάρι, με τα τηλεσκόπια του, να παρατηρήσουμε τους δακτύλιους του Κρόνου και άλλους αστρονομικούς θησαυρούς.

Η διάλεξη και η συναυλία θα γίνουν στο θέατρο Ερωφίλη και η παρατήρηση με τα τηλεσκόπια στο σημείο που είναι ο ιστός της σημαίας στο κάστρο, έτσι ώστε να φαίνεται η έκλειψη.

Συνδιοργανωτές της μαγευτικής όπως αναμένεται εκδήλωσης είναι η  Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, ο Δήμος Ρεθύμνης και ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook