Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζει το φαινόμενο εξαπάτησης ηλικιωμένων από επιτήδειους που εφευρίσκουν διάφορους τρόπους για να τους εκμεταλλευτούν οικονομικά.

Ένα νέο τρόπο έχουν βρει το τελευταίο διάστημα ασυνείδητοι στο Ρέθυμνο, οι οποίοι προφασιζόμενοι ότι συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητούν από ανυποψίαστους πολίτες που εναποθέτουν την ελπίδα τους στο Πρόγραμμα, χρήματα ως ανταμοιβή για να τους βοηθήσουν στην είσπραξη επιδομάτων – βοηθημάτων.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου μάλιστα, δέχτηκε καταγγελία από ηλικιωμένη, ότι άγνωστοι, δήθεν εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» την προσέγγισαν ζητώντας της 20 ευρώ για να την βοηθήσουν στην είσπραξη επιδόματός της. Σύμφωνα με την καταγγελία, η ηλικιωμένη πίστεψε στους απατεώνες και έδωσε τα χρήματα. Τις επόμενες ημέρες όμως η απάτη ξεσκεπάστηκε, αφού η εργαζόμενη που όντως μετέχει στο Πρόγραμμα, δήλωσε άγνοια για το περιστατικό.

Η ΚΕΔΗΡ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει τους ανθρώπους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σε αγνώστους που τους προσεγγίζουν προφασιζόμενοι ότι ενεργούν στα πλαίσια του προγράμματος

Στην ανακοίνωση της αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες έχει παρουσιασθεί στην πόλη μας το φαινόμενο να παρουσιάζονται σε ηλικιωμένους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», άτομα τα οποία ισχυριζόμενα ότι έχουν ενημερωθεί από τις εργαζόμενες του προγράμματος ή από τον φορέα υλοποίησης του προγράμματος, ζητούν χρήματα προκειμένου να τους διεκπεραιώσουν διαδικασία χορήγησης επιδομάτων – βοηθημάτων.

Η Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. ενημερώνει ότι:

►τα συγκεκριμένα άτομα δεν έχουν καμία σχέση με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τις εργαζόμενές του,

►οι εργαζόμενες του προγράμματος δεν θα ζητήσουν ποτέ χρηματικά ποσά για την διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών των ηλικιωμένων.

Επίσης, συστήνουμε:

►οι ηλικιωμένοι να ζητάνε ταυτότητα από τα άγνωστα άτομα που τους προσεγγίζουν,

►να μην δίνουν χρήματα σε κανέναν,

►να αναφέρουν στις εργαζόμενες του «Βοήθεια στο Σπίτι» τα σχετικά περιστατικά, για τα οποία καλό είναι να ενημερώνεται η Αστυνομία.

Επίσης ενημερώνουμε, ότι στις 10/6/2011 έγινε στην Ασφάλεια Ρεθύμνης κοινή καταγγελία για σχετικό περιστατικό από εξαπατημένη ηλικιωμένη και εργαζόμενες του «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook