Πιστοί στο 3ο Πανευρωπαϊκό ραντεβού τους, οι \”Αγανακτισμένοι\” από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, κατακλύζουν τις κεντρικές πλατείες για να διαδηλώσουν κατά της μνημονιακής πολιτικής.

Με σύνθημα \”δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία, θά \’μαστε όλοι εδώ, κάθε μέρα στην πλατεία\”, δηλώνουν παρόν.

Οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα

Πολλές είναι και οι ομάδες διαδηλωτών από πολλές πλατείες της Αττικής που καταφθάνουν στο Σύνταγμα, στο πλευρό των Αγανακτισμένων του κέντρου.

Χθες Σάββατο, στο πάνω διάζωμα έξω από τη Βουλή έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και φώναζαν συνθήματα, ενώ στο κάτω μέρος η συνέλευση συζητούσε με οικονομολόγους τα νέα μέτρα που φέρνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ηταν η συνέχεια της συζήτησης για το χρέος και τη δανειακή σύμβαση που ανέλυε εκεί την Παρασκευή ο αναπληρωτής καθηγητής οικονομικών του πανεπιστημίου Κρήτης, Ν. Μαριάς.

Οι \”αγανακτισμένοι\” συζήτησαν, επίσης, χθες για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη ημέρα γενικής απεργίας, αλλά κα τις αντιδράσεις τους την ημέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή.

Οι Αγανακτισμένοι στη Θεσσαλονίκη

Με σύνθημα, «δεν φεύγουμε εάν δεν φύγουν αυτοί» οι «Αγανακτισμένοι» της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν και σήμερα στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Στη Κρήτη

Ήδη οι κεντρικές πλατείες σε ολόκληρη την Κρήτη, κατακλύζονται από εκατοντάδες πολίτες που ενώνουν την φωνή τους με τους \”Αγανακτισμένους\” από την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη.

Υποτονική η κινητοποίηση στην υπόλοιπη Ευρώπη

Πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει στις πλατείες των μεγάλων πρωτευουσών της Ευρώπης, προκειμένου να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, ο παλμός των προηγούμενων ημερών φαίνεται ότι έχει σιγάσει σε σημαντικό βαθμό, σημάδι της ανησυχίας που επικρατεί στους κόλπους των «Αγανακτισμένων» για την επόμενη ημέρα αυτών των κινητοποιήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook