Περίπου 233.000 άτομα θα έχουν αποχωρήσει μέχρι και το 2015 μέσω μετατάξεων, μισθωτής εφεδρείας, αλλά και απολύσεων από τους δημόσιους οργανισμούς που θα συγχωνευτούν ή θα αναστείλουν τη λειτουργία τους το επόμενο διάστημα.

Δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής» αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών, θέλοντας, όπως είπε, να απαντήσει στην κριτική που του ασκείται ότι δεν ενοχλεί το δημόσιο τομέα, είπε: «Μέχρι και το τέλος του 2010 είχαν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους 83.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Με το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα θα αποχωρήσουν άλλοι 150.000 μέχρι και το τέλος του 2015.

Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το παράθυρο των απολύσεων στο δημόσιο για όσους εργαζόμενους, σε ΔΕΚΟ και φορείς που θα καταργηθούν, κριθούν αρνητικά από το ΑΣΕΠ, με στόχο των περιορισμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά 25% έως το 2015.

Εκτός των απολύσεων, ο υπουργός επιβεβαίωσε τη συνέχιση επ’αόριστο του παγώματος των προσλήψεων και την επιβολή του κανόνα των δέκα αποχωρήσεων για κάθε μια πρόσληψη ώστε να επιταχυνθεί η μείωση του προσωπικού του δημοσίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook