Η εντατικοποίηση των ελέγχων του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχει φέρει \’\’βροχή\’\’ τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις το πρώτο πεντάμηνο του 2011. Σημειώνεται ότι όλο το 2010 πραγματοποιήθηκαν 4.690 έλεγχοι και φέτος μόνο τους πρώτους πέντε μήνες οι έλεγχοι έχουν φτάσει τους 2.146.

Πεντακόσια ογδόντα πέντε κλιμάκια ελεγκτών του υπουργείου Ανάπτυξης και των περιφερειών πραγματοποίησαν ελέγχους σε 2.146 επιχειρήσεις από την πρώτη μέρα του νέου χρόνου μέχρι και το τέλος Μαΐου, ενώ πέρυσι ολόκληρο το χρόνο 938 κλιμάκια ήλεγξαν 4.690 επιχειρήσεις.

Το 2010 διαπιστώθηκαν 452 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 362.000 ευρώ, ενώ φέτος στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντοπίστηκαν 664 παραβάσεις, επιβλήθηκαν 657 διοικητικά πρόστιμα και 7 ποινικές διώξεις, και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 528.000 ευρώ, ενώ η εκτίμηση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι ότι τα πρόστιμα θα υπερβούν τελικά το 1 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι στα πρόστιμα της κεντρικής διοίκησης επιβάλουν νέα πρόστιμα και οι περιφέρειες.

Το μεγάλο βάρος των ελέγχων έπεσε στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, όπως είναι φυσικό, στα εμπορικά καταστήματα, ακολουθούν οι λαϊκές αγορές, οι έλεγχοι σε σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα, στη Βαρβάκειο Αγορά, στις δημοτικές αγορές Πειραιά και Καλλιθέας και σε χονδρέμπορους εντός και εκτός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, ενώ για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής. Επίσης, έγιναν έλεγχοι, αλλά σε λιγότερες από 10 επιχειρήσεις, σε συσκευαστήρια, πτηνοτροφία, σφαγεία, επιχειρήσεις μελιού και καταστήματα διατροφής.

express.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook