Παρά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Αγ. Νικολάου, παρά τις προσπάθειες και κινητοποιήσεις των γονέων του Δήμου, η κυβερνητική αδιαφορία έκανε ξανά το θαύμα της και η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου είναι κλειστή αυτό το Σαββατοκύριακο 17 και 18/1/2015 λόγω έλλειψης εφημερευόντων ιατρών.

Η κλινική θα είναι κλειστή και τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα 23-24-25/1/2015 και 30-31/1/2015.

Όλες αυτές τις ημέρες οι γονείς θα πρέπει να πηγαίνουν τα ασθενή παιδιά τους στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας που εφημερεύει τις συγκεκριμένες ημέρες.

Αυτό που συμβαίνει είναι εξοργιστικό, αφού οφείλεται πλέον καθαρά σε ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και σε κανέναν άλλο λόγο, αφού υπήρχε παιδίατρος που έχει ζητήσει να έρθει στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου από το Νοσοκομείο Ικαρίας και έπρεπε μόνο να μπουν οι υπογραφές των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων για να γίνει η μετάταξη – μετακίνηση.

Ενώ από τις 20 Νοεμβρίου 2014 γνώριζαν ότι υπάρχει αυτή η λύση, και ενώ  υπήρξαν σχετικές παραινέσεις από την πλευρά των εργαζομένων του ΓΝΑΝ και των γονέων του Δήμου Αγ. Νικολάου, οι αρμόδιοι στο υπουργείο υγείας δεν φρόντισαν ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετακίνησης του ιατρού μέχρι την προκήρυξη των εκλογών στις 30/12, με αποτέλεσμα η μετακίνηση να παγώσει λόγω της σχετικής απαγόρευσης.

Έτσι η μετάταξη – μετακίνηση του ιατρού δεν έγινε εγκαίρως με αποτέλεσμα να κλείνει ξανά η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.

Το μόνο που μπορούμε πλέον να πούμε είναι ότι ελπίζουμε η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία και για τα παιδιά μας.

Ανακοίνωση προσωρινής επιτροπής γονέων Αγίου Νικολάου

“Εμείς οι γονείς , του ευρύτερου Δήμου Αγίου Νικολάου, που κινητοποιηθήκαμε πριν λίγες εβδομάδες σχετικά με την λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου εκφράζουμε την βαθύτατη απογοήτευση μας για τις εξελίξεις, που δεν υπήρχαν.


Μετά από επικοινωνία των εργαζομένων του νοσοκομείου με τον διοικητή του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου  ο οποίος  επιβεβαίωσε ότι καμία εξέλιξη δεν υπάρχει  στο θέμα και κανένας γιατρός δεν έχει προστεθεί στην δυναμική του νοσοκομείου βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να θεωρούμε ότι είμαστε και εμείς πολίτες που δέχθηκαν μόνο λόγια.

Θεωρήσαμε ότι η τελευταία εβδομάδα του προηγούμενου χρόνου όπου η παιδιατρική κλινική έκλεισε ήταν η τελευταία καθώς δεν πρόλαβε το γρανάζι της γραφειοκρατίας να κινηθεί γρήγορα και ο γιατρός από την Ικαρία να πιάσει δουλειά στο νοσοκομείο μας.  Διαπιστώνουμε με μεγάλη πικρία ότι αυτό συνεχίζεται και ότι η παιδιατρική μας κλείνει και θα ξανακλείσει με τις ελπίδες και τις υποσχέσεις που είχαμε λάβει να μένουν μόνο… λόγια.

Ακόμα και η επιβεβαίωση από τον διοικητή της ΔΥΠΕ ότι αν έρθουν εκλογές δεν θα επηρεαστεί η απόφαση της μετακίνησης του γιατρού στον Αγιο Νικόλαο αποδείχθηκαν επίσης μόνο λόγια.

Επειδή δε η περίοδος που διανύουμε, λίγες μέρες  πριν τις εκλογές,  είναι ευαίσθητη δεν θέλουμε αυτή η ανακοίνωση μας να θεωρηθεί από κανένα ως κίνηση επηρεασμού της κοινής γνώμης, από αυτά εμείς οι γονείς μένουμε επί ίσων αποστάσεων από όλους.

Αυτό που θέλουμε είναι να μπορούμε να νοιώθουμε ότι σαν πολίτες είμαστε στην ίδια κατηγορία με τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας. Θέλουμε να λειτουργεί σωστά και κάθε μέρα η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου μας και ενημερώνουμε τους πάντες ότι ο αγώνας μας δεν πρόκειται να παύσει έως ότου αυτό να γίνει πραγματικότητα.  

Από την προσωρινή επιτροπή γονέων Δήμου Αγίου Νικολάου”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook