Περισσότεροι από 600 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 103 παιδιά, υπέστησαν δηλητηρίαση από μόλυβδο στην ανατολική επαρχία Ζετζιάνγκ της Κίνας, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Τα θύματα είναι εργάτες, και κάποια από τα παιδιά τους, σε 25 οικογενειακά εργαστήρια κατασκευής αλουμινόχαρτου στην πόλη Γιανγκσιουνκιάο της επαρχίας Ζετζιάνγκ, προσέθεσε το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους της πόλης.

Περίπου 26 ενήλικες και 103 παιδιά διεγνώσθη ότι πάσχουν από «σοβαρή» δηλητηρίαση, η οποία ορίζεται όταν η ποσότητα μολύβδου ανά λίτρο αίματος ξεπερνάει τα 600 μικρογραμμάρια σε έναν ενήλικα, ενώ σε ένα παιδί τα 250 μικρογραμμάρια.

Περίπου 494 ενήλικες υπέστησαν δηλητηρίαση «μέτριας» μορφής, η οποία ορίζεται όταν η ποσότητα μολύβδου ανά λίτρο αίματος φτάνει τα 400-600 μικρογραμμάρια.

Το φυσιολογικό είναι να είναι μηδενικό το επίπεδο μολύβδου στο αίμα, ενώ αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει στα παιδιά που διαγιγνώσκεται ότι έχουν ακόμη και λιγότερα από 10 μικρογραμμάρια μολύβδου ανά λίτρο αίματος, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι εργάζονται στα σχεδόν 200 εργαστήρια κατασκευής αλουμινόχαρτου στην Γιανγκσιουνκιάο. Τα κρούσματα αυτά δηλητηρίασης αποτελούν το πιο πρόσφατο περιστατικό από μια σειρά παρόμοιων που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην Κίνα.

Τον περασμένο μήνα 74 άνθρωποι συνελήφθησαν και ανεστάλη η παραγωγή σε εκατοντάδες εργοστάσια κατασκευής μπαταριών στην ίδια επαρχία όταν δεκάδες άνθρωποι υπέστησαν δηλητηρίαση από μόλυβδο και κάδμιο.