Στην εκμίσθωση τμημάτων των παραλιών με τιμές που ξεκινούν από τα 5 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 38 ευρώ προχώρησε η οικονομική επιτροπή του δήμου Ρεθύμνου.

Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τάσο Παπαδουράκη, πλην μίας περίπτωσης για την παραλία της δημοτικής ενότητας Λαππαίων, όπου οι ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν αίτημα μείωσης του ετησίου μισθώματος από τα 5 ευρώ στο 1,5 ευρώ.

Συνολικά, τα προς εκμίσθωση τμήματα της παραλίας στις τέσσερις δημοτικές ενότητες Αρκαδίου, Ρεθύμνου, Νικηφόρου Φωκά και Λαππαίων, για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων ήταν περίπου 25 και σχεδόν σε όλα υπήρξε πλειοδότης. Σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις, οι ενδιαφερόμενοι δεν είχαν κάποια δικαιολογητικά, τα οποία θα τα καταθέσουν για να συμμετέχουν στον επαναληπτικό διαγωνισμό.

Για την περίπτωση του τμήματος της παραλίας Επισκοπής, οι ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν επιστολή μέσω του δικηγόρου τους, στην οποία ζητούν τη μείωση του μισθώματος στο 1,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, αίτημα που η επιτροπή δεν έκανε δεκτό και έτσι ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί.

Οι τιμές ανά τμήμα παραλίας είχαν καθοριστεί ως εξής:

α. Από Δελφίνι μέχρι οδό Ελευθερίας Δ. Ε. Ρεθύμνου , 38 € ανά τ.μ.

β. Από οδό Ελευθερίας έως 110 Μαρτύρων καθώς και για τα τμήματα του Κουμπέ Δ. Ε. Ρεθύμνου, 27 € ανά τ.μ.

γ. Από οδό 110 Μαρτύρων έως Ανατολικό όριο του Καλλικρατικού Δήμου Ρεθύμνης, 15 € ανά τ.μ.

δ. Σε όλη την περιοχή της Δ. Ε. Νικηφόρου Φωκά 5 € ανά τ.μ.

ε. Σε όλη την περιοχή της Δ. Ε. Λαππαίων 5 € ανά τ.μ.

Επίσης, έγινε ο διαγωνισμός για τις τρεις καντίνες, και εκμισθώθηκαν οι δύο, μία στο «Δελφίνι» και  μία στον Πετρέ. Ο διαγωνισμός για την τρίτη στην Σκαλέτα θα επαναληφθεί.

Στο μεταξύ, από την 1η Ιουνίου εκτελείται κανονικά και το ναυαγοσωστικό έργο στις παραλίες του δήμου Ρεθύμνου. Συνολικά, στις παραλίες έχουν τοποθετηθεί 15 ναυαγοσώστες, εκ των οποίων οι 11 είναι στις παραλίες του Ρεθύμνου και του Αρκαδίου και οι 4 στις παραλίες της δημοτικής ενότητας Λαππαίων. Δεν προβλέπονται ναυαγοσώστες στις παραλίες της δημοτικής ενότητας Νικ. Φωκά.

 

goodnet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook