Στα χέρια του καθηγητή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Harvard και διευθυντή του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού, Σπύρου Πολλάλη, αλλά και των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου της «Ελληνικόν Α.Ε.» βρίσκεται η τύχη των φιλέτων του Δημοσίου. Το σχέδιο αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, μία έκταση 5.800 στρεμμάτων, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Μπορεί, ωστόσο, να αποτελέσει ένα μεγάλο έργο που θα αλλάξει ριζικά την Αθήνα και να γίνει ο «μπούσουλας» για μεγάλες αναπτύξεις, αλλά και για μικρότερες παρεμβάσεις μέσα στην πόλη.

Θέλοντας να δείξει πόσο μεγάλη σημασία για ολόκληρη της χώρα έχει η ορθή αξιοποίηση του Ελληνικού, ο κ. Πολλάλης έκανε στην «Ημερησία του Σαββάτου» την ακόλουθη δήλωση λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της ανάληψης των καθηκόντων του. Ο κ. καθηγητής είπε: «Η αξιοποίηση του Ελληνικού είναι εθνική υπόθεση. Δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε. Είναι ένα έργο μείζονος αξίας, όλα τα υπόλοιπα είναι επουσιώδη».

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές που έχουν υπό την ευθύνη τους το μεγάλο αυτό project, πολύ σύντομα, και μάλιστα πολύ πριν από το τέλος του 2011, θα είναι έτοιμη η «Ελληνικόν Α.Ε.» να προχωρήσει σε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό με απόλυτα διαφανείς όρους για τον τρόπο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το μεγαλύτερο οικόπεδο της Ελλάδας. Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές με νόημα, θέλοντας να αποκρούσουν τις κατηγορίες για «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας, θα ληφθούν υπόψη όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολεοδομικά κριτήρια.

newscode.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook