Τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης θα ζητήσει ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τις περικοπές στο πρόγραμμα της δακοκτονίας. Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ και Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκης από αύριο κιόλας \” θα επικοινωνήσω με τον κ. Αρναουτάκη , προκειμένου να γίνουν συντονισμένες ενέργειες  σε όλα τα  επίπεδα της Αυτοδιοίκησης\”. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ παράλληλα με το σύνδεσμο και η περιφέρεια Κρήτης πρέπει να εκδηλώσει την αντίθεση της σε αυτή την περικοπή.

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε επίσης οτι είναι αδιανόητο να γίνονται τέτοιου είδους περικοπές καθώς όπως είπε σε αυτή τη \”δύσκολη οικονομική συγκυρία μόνο ο πρωτογενής τομέας μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάταξης της Ελληνικής Οικονομίας\”.

Για το ίδιο θέμα ο επιστημονικός σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ κ. Νίκος Μιχελάκης , τονίζει στο Flashnews.gr \”ότι οι περικοπές που επιβάλει στη δακοκτονία το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο το πρόγραμμα οχι μόνο γιατί θα υπάρξει πτώση της ποιότητας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά γιατί αυτό το έλλειμμα θα προκαλέσει μεγάλες ζημιές και κατά συνέπεια δαπάνες σε σύγκριση με  αυτά που θα γλυτώσουμε με την περικοπή των κονδυλίων\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook