Συνεχίζεται, για δεύτερη εβδομάδα η κατάληψη στο ΤΕΙ Κρήτης στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής.

Η αιτία που πυροδότησε την αντίδραση των σπουδαστών είναι η νέα ρύθμιση με την οποία θα γίνονται οι προσλήψεις νέων καθηγητών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σπουδαστικού συλλόγου, τα τμήματα τα οποία έχουν 15 μέλη Δ.Ε.Π. (μόνιμους καθηγητές) δεν θα μπορούν να προσλάβουν νέους, ενώ τα τμήματα που έχουν λιγότερους από 15 μόνιμους θα στελεχωθούν με μικρότερο αριθμό καθηγητών.

Το νέο καθεστώς αναμένεται να δημιουργήσει ανισορροπία ως προς την επάρκεια του διδακτικού προσωπικού, με τα μικρότερα τμήματα να πλήττονται περισσότερο.

Στην ανακοίνωση των σπουδαστών, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «εμείς ως σπουδαστές του ΤΕΙ Ρεθύμνου αποφασίσαμε να στηρίξουμε τις συγκεντρώσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα και να τις μαζικοποιήσουμε με την παρουσία μας. Καλούμε όλο το Ρεθυμνιώτικο λαό να αντιδράσει και να ξεσηκωθεί απέναντι σε όλα αυτά, καθώς και να στηρίξει τις κινητοποιήσεις μας για να μην κλείσει το ΤΕΙ Ρεθύμνου».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook