Οι προοπτικές της αύξησης του ρωσικού τουρισμού στην Ελλάδα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο αναπληρωτής περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης στη Μόσχα.

Ο κ. Ψωμιάδης συναντήθηκε διαδοχικά με τον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού για τον Τουρισμό \”Ροστουρίζμ\”, Αλεξάντρ Ρατκόφ, τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού της Μόσχας, Σεργκέι Σπιλκό, τη γγ της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων Νατάλια Ούζινα και τον επικεφαλής της διοργανώτριας εταιρείας της μεγάλης τουριστικής έκθεσης της Μόσχας ΜΙΤΤ, Αλεξάντρ Σταλενκόφ.

\”Διακοπές στην Ελλάδα πιο οικονομικές κι από τα σπίτια μας\”, ήταν το σύνθημα, που γεννήθηκε κατά τη συνάντηση με τον κ. Σπιλκό, ο οποίος παρότρυνε την ελληνική πλευρά να αξιοποιήσει το νέο αυτό δεδομένο, καθώς \”οι τιμές στην Ελλάδα είναι πλέον πολύ πιο ανταγωνιστικές σε σχέση, για παράδειγμα με την Τουρκία\”, όπως είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας τις ευνοϊκές και από αυτήν την άποψη προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, αλλά και την ικανοποίησή του από τη συνεργασία του με το Γραφείο Μόσχας του ΕΟΤ.

\”Ό,τι κάνουμε είναι μια δουλειά και μια προσπάθεια, που συνεχίζεται συστηματικά επί χρόνια, όμως νομίζω πως αρχίζει μια νέα σελίδα στις προοπτικές της συνεργασίας μας με τη ρωσική αγορά, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ειδικά για τον ελληνικό τουρισμό πρόκειται για την αγορά με τις μεγαλύτερες προοπτικές στον κόσμο\”, είπε ο κ. Ψωμιάδης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εκπληκτική υποδοχή και φιλοξενία, τόσο από τους ομογενείς Ποντίους, όσο και από τους Ρώσους τουριστικούς παράγοντες.

\”Συζητήσαμε όλες τις δυνατότητες του τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία και στις επτά περιοχές μας, καθώς και τις προοπτικές επενδύσεων και αξιοποίησης των προϊόντων μας\”, τόνισε ο κ. Ψωμιάδης, ο οποίος σημείωσε το ειδικό ρωσικό ενδιαφέρον όχι μόνο για τον θαλασσινό τουρισμό, αλλά και για επισκέψεις σε ορεινούς προορισμούς, όπως ο Όλυμπος, για τον θρησκευτικό τουρισμό, ο οποίος ξεκινά φυσικά από το \’Αγιον Όρος, καθώς και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Περιφέρειας για τη φιλοξενία και την προετοιμασία ρωσικών ποδοσφαιρικών ομάδων κατά τη χειμερινή περίοδο, που διακόπτεται το ρωσικό πρωτάθλημα. Για το σκοπό αυτό, ο κ. Ψωμιάδης είχε συναντήσεις με την ηγεσία των ομάδων ΤσΣΚΑ, Δυναμό Μόσχας και Χίμκι στα διοικητικά όρια της ρωσικής πρωτεύουσας, όπου και παρακολούθησε ποδοσφαιρικό αγώνα.

Η παιδική ομάδα της Χίμκι θα συμμετάσχει τέλη Ιουνίου σε τουρνουά στη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προοπτικές συνεργασίας με φορείς της Κ. Μακεδονίας εξέφρασαν οι ποδοσφαιρικές Ακαδημίες των ανωτέρω ομάδων. Καρπός των επαφών και των συναντήσεων με ομογενείς νέους, που δήλωσαν ευθαρσώς ότι είναι Πόντιοι Έλληνες, χωρίς ποτέ να έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα, ήταν και η απόφαση, με παρότρυνση του Δ.Ψωμιάδη, να δημιουργηθεί Ποντιακή ποδοσφαιρική ομάδα, που θα μπορούσε να επιτελέσει σημαντικό εθνικό έργο, φέρνοντας σε επαφή τους νέους Ποντίους, αλλά και φιλέλληνες Ρώσους, με την Ελλάδα και τους τόπους καταγωγής των προγόνων τους.

express.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook