Η σαρωτική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, τα υψηλά –σε σχέση με τα πανελλήνια ποσοστά- του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου καθώς και τα χαμηλά που παραδοσιακά ποσοστά αποσπά η Χρυσή Αυγή είναι τα γενικά συμπεράσματα από τα αποτελέσματα στην εκλογική Περιφέρεια του Ηρακλείου για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα πραγματικά θριάμβευσε στη Κρήτη και ειδικότερα στο Ηράκλειο αποσπώντας ένα ποσοστό κοντά στο 50%, ενώ συνολικά στο χάρτη καταγράφει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό του (αναλογικά με τον πληθυσμό) με το 47,85% που απέσπασε, καθώς προσπέρασε μόνο η εκλογική Περιφέρεια της Ροδόπης με το 48,45%.

Την ίδια ώρα, για τα δεδομένα του, υψηλά ποσοστά καταγράφει το ΠΑΣΟΚ, καθώς βρίσκεται στη 4η θέση με 5,91% ενώ μια «ανάσα» πιο κάτω, στην 5η θέση συναντάμε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 5,06%.

Οι διαφορές με τις εκλογές του 2012 είναι αποκαλυπτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε 26.951 περισσότερους ψήφους, η Νέα Δημοκρατία έχασε σχεδόν 2 χιλιάδες ψήφους, το ΠΑΣΟΚ 22 χιλιάδες ψήφους (10.464 φέτος έναντι 32.005 το 2012!), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχασαν περίπου 5 χιλιάδες ψήφους, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή (στην 8η θέση) περίπου χίλιους ψήφους.

Μεγάλη και η συμμετοχή στο Ηράκλειο, σε σχέση με την Επικράτεια. Πιο συγκεκριμένα στην εκλογική Περιφέρεια του Ηρακλείου ψήφισε το 71,91% των εγγεγραμμένων έναντι του 63,87% που ψήφισε στην Επικράτεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook