Αναμφισβήτητα το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν αυτό που ανέμεναν ή έστω προσδοκούσαν στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Το 2,46 % που κατέκτησε το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου δεν προσέγγισε τις βλέψεις του πρώην πρωθυπουργού που επιθυμούσε να διαδραματίσει ρόλο σε δύο διαφορετικούς τομείς: Να θέτει ως προγραμματικό σχέδιο το θέμα του δημοψηφίσματος και παράλληλα να διεμβολίζει από αριστερά το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.

Πλέον η απογοήτευση είναι έκδηλη. «Είναι και οι πρώτες ώρες μετά τα αποτελέσματα» θα σκεφτούν κάποιοι και ίσως να μην έχουν άδικο.

Διότι εξίσου σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει και το ΠΑΣΟΚ το οποίο μένει εκτός κυβέρνησης ή αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 1981 μέχρι και…χθες….

Αυτό ωστόσο που λένε στελέχη και υποψήφιοι στη Κρήτη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι ότι μπορεί το συνολικό αποτέλεσμα να μην ήταν το επιθυμητό, ωστόσο στη Κρήτη, το κόμμα τους, συγκέντρωσε από τα υψηλότερα ποσοστά της επικράτειας γεγονός «που τους δίνει δύναμη για την συνέχεια και μια σχετική ικανοποίηση για την προσπάθεια που έκαναν».

Πιο συγκεκριμένα, σε πανελλαδικό επίπεδο, μετά την…αναμενόμενη «πρωτιά» του ΚΙΔΗΣΟ στην Αχαΐα (κατέλαβε την 3η θέση με 5,87%), ακολουθεί στη 2η θέση των καλύτερων ποσοστών του, το Ηράκλειο με 5,06%, στη 3η θέση το Λασίθι με 4,85% και στην 6η θέση το Ρέθυμνο με 4,57%.

Εξαίρεση, για το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού αποτέλεσαν τα Χανιά καθώς συγκέντρωσε χαμηλότερο ποσοστό από το 2,46% που κατέγραψε πανελλαδικά, φτάνοντας το 2,1%.

Σε κάθε περίπτωση, τα στελέχη και οι υποψήφιοι βουλευτές θεωρούν ότι το κόμμα θα παραμείνει στη πολιτική ζωή του τόπου παρά το γεγονός ότι δεν εξασφάλισε την είσοδό του στη Βουλή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook