Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συζητήσει με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα.
 
Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη σημαντικές προόδους και τόνισε ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεχίσει τη βοήθειά της προς τη χώρα. Ερωτηθείς αν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έχει μετανιώσει για τη δήλωσή του ότι θα προτιμούσε να βλέπει οικεία πρόσωπα στην Ελλάδα, σημείωσε ότι ο κ. Γιούνκερ και ο Α. Τσίπρας γνωρίζονται από την προεκλογική περίοδο, πριν τις ευρωεκλογές και υπενθύμισε ότι και παλαιότερα είχε διευκρινίσει πως η λέξη οικεία πρόσωπα προσφέρεται για πολλαπλές ερμηνείες.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, οι εξελίξεις στην Ελλάδα θα συζητηθούν στο πλαίσιο του τακτικού διαθεσμικού γεύματος εργασίας που έχει σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σιουλτς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook