Θετικά θα εξετάσουν το Εurogroup και το Βερολίνο ενδεχόμενο ελληνικό αίτημα για παράταση του προγράμματος στήριξης της ευρωζώνης που εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου.
 
Τόσο ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ όσο και η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ, αποσαφήνισαν σήμερα Δευτέρα ότι ένα σχετικό αίτημα από τις ελληνικές Αρχές θα τύγχανε θετικής υποδοχής.

«Ένα από τα πρώτα σημεία συζήτησης μεταξύ του Εurogroup και των νέων ελληνικών αρχών, θα είναι η συζήτηση για μια πιθανή παράταση του προγράμματος, βεβαίως όμως θα πρέπει να το συζητήσει η ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε προσερχόμενος σήμερα στο Εurogroup ο Ντάισελμπλουμ.

Αλλά και η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, Μαριάνε Κοτέ, άφησε ανοιχτή την πιθανότητα επιμήκυνσης του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης. «Αυτό (σσ: η επιμήκυνση του προγράμματος) είναι σίγουρα μια πιθανότητα ή μια επιλογή και θα συμμετάσχουμε εποικοδομητικά σε κάθε συζήτηση», δήλωσε η κ. Κοτέ και πρόσθεσε ότι όπως πάντα, εξαρτάται από το πώς θα διατυπωθεί ένα τέτοιο αίτημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook