Για πρώτη φορά η συγκρότηση μιας κυβέρνησης ανακοινώνεται από το αρχηγό του 6ου κόμματος. Δεν ξέρω για ποιους λόγους επιλέχτηκε αυτή η τακτική αλλά υπάρχει και ένα θέμα ουσίας.

Ο κύριος Καμμένος εκπροσωπεί ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές απόψεις στην Ελλάδα και αναρωτιόμαστε, νομίζω όχι μόνο εμείς αλλά και χιλιάδες άνθρωποι που ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ, τι θα βγάλει αυτή η σύμπραξη του κυρίου Τσίπρα με τον κύριο Καμμένο.

Σε κάθε περίπτωση το Ποτάμι είναι εδώ και δεν αλλάζει την αρχική του θέση και την αρχική του διαβεβαίωση προς τον Ελληνικό λαό. Θα αξιολογούμε κάθε φορά τις προτάσεις που θα κάνει η κυβέρνηση και θα είμαστε παρόντες για να πούμε είτε «Ναι», είτε «Όχι».
Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Θα γίνει συνάντηση με τον κύριο Τσίπρα;
Η συνάντηση θα γίνει σήμερα στις 19:00 το απόγευμα.

Θα είναι τυπική η συνάντηση;
Ο Πρωθυπουργός της χώρας με κάλεσε και θα πάω να τον δω σήμερα το απόγευμα.

Θα δώσετε ψήφο ανοχής;
Όπως αντιλαμβάνεστε αυτά πρέπει να έρθουν μετά και από τη συνάντηση με τον κύριο Τσίπρα, αλλά κυρίως μετά από τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, να δούμε δηλαδή τι θέλει να κάνει για τη χώρα. Υπάρχει όμως ένας κακός οιωνός με τα όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί. Εμείς θα περιμένουμε, γιατί είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γυρίσει σελίδα η χώρα. Το έχουμε πει, αυτή η χώρα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές, πρέπει να κάνει κάποια βήματα μπροστά. Θα τα κάνει; Περιμένουμε λοιπόν από τον Πρωθυπουργό και όχι τον κύριο Καμμένο, να μας πει τι θέλει να κάνει και αναλόγως θα απαντήσουμε.

Ακούγεται το όνομα του κυρίου Αβραμόπουλου για την προεδρία, εσείς πως θα κινηθείτε;
Είναι νωρίς. Ο κύριος Αβραμόπουλος με πήρε χθες τηλέφωνο, και τον ευχαριστώ, για να με συγχαρεί για το αποτέλεσμα αφού και αυτός, όπως και κάποιοι άλλοι, εκτίμησαν ως σημαντικό το ότι το Ποτάμι εμφανίστηκε πριν από 11 μήνες και σήμερα είναι το τρίτο Δημοκρατικό κόμμα της χώρας. Δεν μιλήσαμε όμως για την πιθανή μετακόμιση του στην Αθήνα.

Περιμένατε, ως Τρίτη δύναμη, κάτι καλύτερο από τον κύριο Τσίπρα;
Αυτό που περιμένουμε από τον κύριο Τσίπρα είναι να κρατήσει τη χώρα στην ευρωπαϊκή της πορεία, να κρατήσει τη χώρα σταθερά στην Ευρώπη και να προωθήσει στην Ελλάδα μεγάλες αλλαγές, ριζικές αλλαγές, χωρίς κομματικούς ζυγούς. Αυτό περιμένουμε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook