Εν αναμονή ανακοινώσεων για τα ονόματα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, Τρίτη.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρό και θα υπάρξει μια ομογενοποίηση σε ό,τι αφορά τα παλιά υπουργεία (ανάλογα με το αντικείμενό τους), ενώ στα υπουργεία θα υπάρχει ένας προϊστάμενος υπουργός και πιθανότατα κάποιοι αναπληρωτές υπουργοί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Βήματος, ο Νίκος Παπάς θα είναι υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα και στον επικοινωνιακό τομέα της κυβέρνησης.

Ο μέχρι τώρα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο οικονομικό επιτελείο θα είναι ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κ. Δραγασάκης μίλησε σήμερα, Δευτέρα, με τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του επισήμανε ότι η συζήτηση στο σημερινό Eurogroup δεν μπορεί να αφορά ουσιαστικά ζητήματα.

Το υπουργείο Παιδείας θα αναλάβει ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- να συμπεριλάβει και το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων. Επικεφαλής θα είναι -όπως όλα δείχνουν- ο Γ. Σταθάκης και ρόλο θα έχει ο Γαβρ. Σακελλαρίδης.

Επίσης, έχει σχεδιαστεί η δημιουργία ενός νέου υπουργείου Μετανάστευσης, για τη θέση του επικεφαλής ακούγεται το όνομα της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Στο υπουργείο Εξωτερικών πιθανότερο ενδεχόμενο είναι αυτή τη στιγμή η ανάθεσή του στον Ν. Κοτζιά

Στο υπουργείο Αμυνας ακούγεται το όνομα του Θ. Δρίτσα. Βέβαιη θεωρείται η τοποθέτηση ως αναπληρωτή του στρατηγού ε.α. Ν. Τόσκα.

Για το υπουργείο Πολιτισμού έντονη είναι η φημολογία περί ανάθεσής του στον Κ. Τσουκαλά.

Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να είναι ένα από αυτά που θα ανατεθούν σε εκπροσώπους του Αριστερού Ρεύματος, με πιθανότερο τον Δ. Στρατούλη.

Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Π. Κουρουμπλή.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρείται πολύ πιθανή η τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αν και ακούγεται και το όνομα του Π. Νικολούδη, σημερινού επικεφαλής της αρχής καταπολέμησης του μαύρου χρήματος, με τον οποίο υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, κεντρικό ρόλο αναμένεται ότι θα παίξει ο Ν. Βούτσης (είτε ως πρόεδρος της Βουλής, είτε ως αναβαθμισμένος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος). Ένα ενδεχόμενο για τη θέση του Προέδρου της Βουλής είναι και η πρόταση για τον Θ. Δρίτσα, σε περίπτωση που δεν του ανατεθεί το υπουργείο Αμυνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook