Ο πολιτιστικός σύλλογος: “Οι φίλοι των γραμμάτων” δίνοντας συνέχεια στο ιδιαίτερα ποιοτικό, προοδευτικό  και ενδιαφέρον κινηματογραφικό αφιέρωμα στη Λατινική Αμερική με τίτλο”Έρωτας και Επανάσταση στην Πατρίδα του Σιμόν Μπολιβάρ” (β΄κύκλος) σε συνεργασία με τη NEW STAR θα προβάλλει τον φετινό χειμώνα για πρώτη φορά στα Χανιά τέσσερις αξιόλογες ταινίες:

1. Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2015: “Ο θάνατος ενός γραφειοκράτη” (1966), του Τομάζ Γκουτιέρεζ Αλέα.
2. Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2015: “Clandestinos” (1987), του Φερνάντο Πέρεζ
3. Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015, “Viva Cuba” (2005), του Χουάν Κάρλος Κρεμάτα Μαλμπέρτι
4. Κυριακή, 01 Μαρτίου 2015, “El Norte” (1983), του Γκρέγκορι Νάβα

Όλες οι προβολές θα γίνουν στη γνώριμη αίθουσα του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Κρήτης (Νεάρχου 23, Χανιά), Ώρα έναρξης προβολών 8.00μ.μ.

Επιπροσθέτως, στα πλαίσια του αφιερώματος στη Λατινική Αμερική με τίτλο”Έρωτας και Επανάσταση στην Πατρίδα του Σιμόν Μπολιβάρ” (β΄κύκλος) θα διοργανωθεί την Κυριακή, 08 Μαρτίου εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο: “Λατινοαμερικάνική λογοτεχνία και Επανάσταση” με ομιλητή τον Κρίτωνα Ηλιόπουλο, εξαιρετικό μεταφραστή μιας πλειάδας λογοτεχνικών έργων της ισπανόφωνης λογοτεχνίας της Λατινικής Αμερικής και βραβευμένο για τις μεταφράσεις το 2013 με το Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης Ισπανόφωνης Λογοτεχνίας Instituto Cervantes. Η πολύ ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση – συζήτηση θα γίνει στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Κρήτης (Νεάρχου 23, Χανιά) στις 7.00μ.μ. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο με αντιπροσωπευτικά έργα της Ισπανόφωνης λογοτεχνίας της Λατινικής Αμερικής που σχετίζονται με το θέμα.

ΥΓ: Κατά τη διάρκεια των προβολών θα σταλούν ενημερωτικά δελτία τύπου για κάθε μία από τις ταινίες και φυσικά για την παράλληλη εκδήλωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook