Από την Κρήτη εκτός Βουλής, έμειναν οι πρώην βουλευτές της ΝΔ στα Χανιά, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Μανούσος Βολουδάκης και Κυριάκος Βιρβιδάκης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Μαρία Διακάκη και ο βουλευτής της ΝΔ Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης.

Στην υπόλοιπη χώρα γνωστά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αποχαιρέτησαν τη Βουλή αφού δεν επανεξελέγησαν.

Από τη ΝΔ δεν επανεκλέγονται

Ορισμένοι από αυτούς είναι ο πρώην υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και Αργύρης Ντινόπουλος στη Β’ Αθήνας, ο πρώην υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Γιώργος Ορφανός στην Α’ Θεσσαλονίκης, η πρώην υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα στη Β’ Αθηνών, η πρώην υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή στη Μαγνησία.

Επίσης, εκτός Βουλής μένουν η Φωτεινή Πιπιλή και ο Θανάσης Πλεύρης στην Α’ Αθηνών και ο Μιχάλης Ταμήλος στα Τρίκαλα.

Από το ΠΑΣΟΚ, εκτός μένουν:

  Οπρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, Πάρης Κουκουλόπουλος στην Κοζάνη, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης στην Αργολίδα, ο πρώην υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Β’ Αθήνας και ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής στη Β’ Πειραιώς.

Μεταξύ αυτών που άλλαξαν πολιτικό κόμμα, δεν εκλέγονται η Άντζελα Γκερέκου που μεταπήδησε από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ στην Κέρκυρα και ο Πέτρος Τατσόπουλος που μεταπήδησε από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΟΤΑΜΙ στη Β’ Αθηνών.

Εκτός Βουλής έμεινε μετά από επτά χρόνια ο Σπύρος Χαλβατζής που είχε εκλεγεί για πρώτη φορά το 2007 με το ΚΚΕ στη Β’ Αθηνών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook