“Οι πολιτισμένοι λαοί κερδίζουν την εξουσία με την ψήφο των πολλών, κυβερνώνται με την ικανότητα των ολίγων και μεγαλουργούν με την πνοή του ενός”

Στα θετικά:
1] Η “αποστρατεία” της, ήδη φθαρμένης, γενιάς του πολιτικού προσωπικού της μεταπολίτευσης. Πράγματι, ήρθε η ώρα της γενιάς μας!!! Μιας γενιάς που, πρώτη μετά τον πόλεμο, κατά την ωρίμανσή της θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς μας.
2] Η μεγάλη πλειοψηφία όσων επέλεξαν τον Α. Τσίπρα, δεν επιθυμεί την αμφισβήτηση του ευρωπαικού κεκτημένου της χώρας: αυτό και ως χειρόφρενο θα λειτουργήσει σε, εξαιρετικά επιζήμιες, προστριβές με τους εταίρους δανειστές, αλλά και θα συγκρατήσει ακραίες φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
3] Η ενωτική υποδοχή της νίκης από τον Α.Τσίπρα, χωρίς ιαχές και εμφυλιοπολεμικές κραυγές, για τις οποίες, πλέον, πρέπει να απολογηθεί στο κόμμα του ο Α. Σαμαράς.
Στα αρνητικά:
1] Η συνειδητή πλέον -γιατί κανείς δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι παραπλανήθηκε- ψήφος σε μία εγκληματική οργάνωση από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Ιστορική η ευθύνη ως προς αυτό του Α. Τσίπρα, διότι αν αποτύχει, θα τη γιγαντώσει. Και θα λογοδοτήσει στην Ιστορία γι’ αυτό.
2] Η συγκυβέρνηση με τον Π. Καμμένο και αυτό διότι, πέρα από τις αγεφύρωτες διαφορές τους, κατεξοχήν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα “δυσκολέψουν” τη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους, μια και οι ελίτ της Ευρωζώνης τους θεωρούν ακραίους και, τρόπον τινά, αντιευρωπαιστές.
3] Το προσβλητικό για την ιστορία της Δημοκρατικής Προοδευτικιής Παράταξης εκλογικό αποτέλεσμα των κληρονόμων της. Μάλλον δίκο είχε ο, σπουδαίος, Αντώνης Τρίτσης, όταν έλεγε ότι “το ΠΑΣΟΚ ή θα είναι όπως πρέπει ή καλύτερα να μην υπάρχει”. Και, δυστυχώς, η πορεία που ξεκίνησε με την πλήρη ενσωμάτωσή του στο Σύστημα, την τηλεκρατία και την ολιγαρχία το κατέστησε ΕΔΗΚ, χωρίς, έστω, το Γιάννη Ζίγδη.

Συμπερασματικά, η νέα Κυβέρνηση θα κριθεί στο μέτωπο των μεγάλων τομών στο Κράτος, στην προσέλκυση επενδύσεων, στην αναμόρφωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, στη διαφύλαξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.. Αν ο Α. Τσίπρας νικήσει το λαικισμό, με τον οποίο φλέρταρε σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, και η χώρα θα σταθεροποιηθεί και ιστορικά θα αποθεωθεί. Αν, όμως, υποκύψει στη δημαγωγία, και ασύλληπτη καταστροφή θα υποστούμε και ο ίδιος θα καταχωρηθεί με μελανά γράμματα στις υποσημειώσεις τις Ιστορίας.

*Ο κος Νίκος Κοτζαμπασάκης είναι Δικηγόρος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook