Το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΟΣΠΥΔ) για την άμεση δημοσίευση της προκήρυξης για τους συμβασιούχους πυροσβέστες ζήτησε με σχετική Αναφορά του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο της ΠΟΣΠΥΔ, \”με την ψήφιση του ν.3938/2011 και τη σύσταση του σώματος των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, η προεκλογική δέσμευση του κ.Παπανδρέου για την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών υλοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό σε νομοθετικό επίπεδο.

Παρόλες, όμως, τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας ότι η σχετική προκήρυξη θα δημοσιευόταν το αργότερο έως λαο έως και τις 15 Μαίου, η πολιτεία δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην υλοποίησή της.

Γνωρίζουμε ότι η σχετική διάταξη βρίσκεται προς υπογραφή στον Υπουργό Εσωτερικών κ.Ραγκούση εδώ και 3 εβδομάδες, χωρίς όμως τίποτα να έχει ακόμα πραγματοποιηθεί.

Επίσης, δεν έχουν ακόμα υπογραφεί οι σχετικές πιστώσεις από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών για την εργασία μας το 2011, γεγονός που παραβιάζει κατάφορα τη Συλλογική Σϋμβαση Εργασίας και την εργατική νομοθεσία. Έχουμε ήδη υποστεί περικοπή στην εργασία μας κατά δύο μήνες (από 8μηνο σε 6μηνο), ενώ δεν γνωρίζουμε και αν θα υπολογιστεί η πρόσληψή μας από τις 2/5/2011, οπότε και αναλάβαμε εργασία, είτε θα καθοριστεί μεταγενέστερη ημερομηνία πρόσληψης.

Επιπλέον, ζητάμε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας της Πυροσβεστικής, ούτως ώστε οι 1700 συμβασιούχοι πυροσβέστες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο ΠΣ ως πενταετούς υποχρέωσης, στο μέλλον να συνεχίσουν να εργάζονται.

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των αυξημένων βροχοπτώσεων και βλάστησης καθώς και της υψηλής θερμοκρασίας, των δυνατών ανέμων και των μελτεμιών που αναμένεται να επικρατήσουν.

Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες ούτως ή άλλως με την ευσυνειδησία, τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση που τους διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια θα εκτελέσουν το καθήκον τους προκειμένου να διαφυλάξουν την περιουσία του Έλληνα πολίτη και τη ζωή του\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook