Συγχαρητήρια προς το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, εκφράζοντας την πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων η Τζένιφερ Ψάκι τόνισε πως «συγχαίρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον νέο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη νίκη τους και προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι μια ιστορική φίλη και σύμμαχος (χώρα) των Ηνωμένων Πολιτειών και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά με την κυβέρνηση της Ελλάδας, προς όφελος και των δύο λαών μας».

«Δεδομένου ότι η νέα κυβέρνηση ξεκινά το έργο της, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και τις διεθνείς προσπάθειες για την προώθηση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας. Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ ήταν και παραμένει για να βγει η Ελλάδα από την παρατεταμένη οικονομική κρίση ισχυρότερη και πιο σταθερή» είπε η κυρία Ψάκι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Ψάκι υπογράμμισε ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, σεβόμενη τη δέσμευσή της για μεταρρυθμίσεις. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες αυτές», όπως επεσήμανε.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε επίσης ότι «παραμένουμε σε τακτική επαφή με το ΔΝΤ και με Ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της προόδου ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει στην οικονομική ανάκαμψη, η οποία απαίτησε μεγάλες θυσίες από τον ελληνικό λαό».

Τέλος, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομία είναι έτοιμη για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης, αλλά παραμένουν ακόμη πολλές προκλήσεις. Έτσι, σε αυτό το σημείο, είμαστε σε επαφή με τους Ευρωπαίους ομολόγους μας, με το ΔΝΤ και θα δούμε τι θα γίνει από εκεί».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook