Από ώρα σε ώρα πρόκειται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, που προέκυψε από τη συμφωνία συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από τις 09:30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου και έχει αρχίσει να ενημερώνει τα στελέχη που αναλαμβάνουν κυβερνητική θέση.

Οι Κρητικοί που ράβουν κοστούμι

Ο Γιάννης Βαρουφάκης ήδη ανακοίνωσε μέσα από το προσωπικό του blog ότι αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών

Ο βουλευτής Χανίων, Γιώργος Σταθάκης, αναμένεται να αναλάβει το υπερ-υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Ο βουλευτής Ρεθύμνου, Ανδρέας Ξανθός, αναμένεται να τοποθετηθεί υφυπουργός Υγείας

Ο πρόεδρος του ΙΤΕ, Κώστας Φωτάκης, φαίνεται ότι θα αναλάβει το υφυπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να αναλάεβει θέση στο υπουργείο Οικονομικών

Ο Γιάννης Δραγασάκης αναμένεται να αναλάβει έναν εποπτικό ρόλο – ομπρέλα στον κύκλο των οικονομικών υπουργείων με ευθύνη να συντονίζει τη λειτουργία τους.

Η ορκωμοσία των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται μόλις εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τις συγχωνεύσεις των υπουργείων.

«Αναλαμβάνω το υπουργείο Υγείας» δήλωσε πριν από λίγο στον ΑΝΤ1 ο Π.Κουρουμπλής, ενώ και ο Γιάνης Βαρουφάκης επιβεβαίωσε ότι αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών. Στο ΥΠΟΙΚ αναμένεται να βρεθεί και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναμένεται να αναλάβει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου ο νομικός Σπύρος Σαγιάς.

Σύμφωνα με το Βήμα, αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναμένεται να οριστεί ο Ανδρέας Ξανθός, ενώ το χαρτοφυλάκιο της κοινωνικής ασφάλισης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Στρατούλης.

Το υπερ-υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θα αναλάβει ο Γιώργος Σταθάκης. Στο υπουργείο Ανάπτυξης με αρμοδιότητες του παλαιού Εθνικής Οικονομίας θα συγχωνευθούν τα υπουργεία Τουρισμού, Υποδομών και Ναυτιλίας. Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας αναμένεται να αναλάβει ο Θ.Δρίτσας, ενώ το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού ενδεχομένως θα αναλάβει στέλεχος των ΑΝΕΛ.

Στο υπουργείο Εσωτερικών όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τοποθετηθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αναμένεται να αναλάβει ο Γιάννης Πανούσης.

Ο μέχρι τώρα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης φέρεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας, ενώ σε θέσεις υφυπουργών αναμένεται να τοποθετηθούν οι Ράνια Αντωνοπούλου και Θεανώ Φωτίου.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναμένεται να αναλάβει το νεοσύστατο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το χαρτοφυλάκιο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναμένεται να αναλάβει ο Γιάννης Τσιρώνης από τους Οικολόγους Πράσινους.

Για το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχουν ακουστεί τα ονόματα των Αριστείδη Μπαλτά και Κωνσταντίνου Τσουκαλά.

Το υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με πληροφορίες αναλαμβάνει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με αναπληρωτή υπουργό τον Ν.Τόσκα.

Στο υπουργείο Εξωτερικών εκτιμάται πως θα τοποθετηθεί ο Ν.Κοτζιάς, με υφυπουργό τη κυρία Νάντια Βαλαβάνη.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης είναι πολύ πιθανό να τοποθετηθεί ο Π. Νικολούδης, επικεφαλής της Αρχής καταπολέμησης του μαύρου χρήματος.

Ο Νίκος Παππάς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αναλάβει καθήκοντα υπουργού Επικρατείας.

Ο Νίκος Βούτσης εμφανίζεται ως φαβορί για τη θέση του Προέδρου της Βουλής.

Την ευθύνη του Πρωθυπουργικού Γραφείου αναλαμβάνει ο 33χρονος νομικός Δημήτρης Τζανακόπουλος, στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα.

Τέλος, από την πλευρά των ΑΝΕΛ, αναπληρωτές υπουργοί ή υφυπουργοί αναμένεται να οριστούν οι Τέρενς Κουίκ, Νίκος Νικολόπουλος, Έλενα Κουντουρά και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook