Είκοσι έξι (26) παράνομοι μετανάστες και οι δύο (02) αλλοδαποί διακινητές τους, εντοπίστηκαν πρωινές ώρες της 26 Ιανουαρίου 2015, επί της βραχονησίδας “ΔΑΣΚΑΛΙΑ” νότια της ν. Αντίπαξων, από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. μετά από πολύωρες έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή Παξών ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Α.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, για την ύπαρξη ατόμων στην ανωτέρω βραχονησίδα, οι οποίοι βρίσκονταν σε δυσχερή θέση και αιτούνταν βοήθειας και απεγκλωβισμού.

Άμεσα για το σημείο απέπλευσαν δύο πλωτά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το ιδιωτικό σκάφος ”ΛΟΓΓΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Τ.Π 361, με στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Το ένα εκ των δύο σκαφών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε τους παραπάνω αλλοδαπούς, χωρίς όμως να καταστεί δυνατή η προσέγγιση επί της βραχονησίδας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, δύο (2) ελικόπτερα (Α.Β.) της Πολεμικής Αεροπορίας έσπευσαν στο σημείο, τα οποία τελικώς περισυνέλεξαν ασφαλώς όλους τους αλλοδαπούς και μετέφεραν τους είκοσι έξι (26) εξ’ αυτών στους Παξούς και τους δύο (02) στην Πρέβεζα.

Από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν οι δύο διακινητές (υπήκοοι Ιταλίας) και οι (26) παράνομοι αλλοδαποί, ενώ κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, οι συλληφθέντες κρατούνται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας και στο Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook