Την πρώτη κόντρα της είχε η νέα ελληνική κυβέρνηση και μάλιστα πριν καν ορκιστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαιτίας της κοινής ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ε.Ε. και αφορούσε τη Ρωσία.

Στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού, Δ. Τζανακόπουλος, τονίζονται τα ακόλουθα: «Η δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας. Δυσαρέσκεια για τη μεθόδευση αυτή εκφράστηκε τόσο στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρωθυπουργού με την ΥΕ/ΕΕ κα Mogherini, όσο και στο κατάλληλο επίπεδο, από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ».

Παράλληλα αρκετά έντονη ήταν και η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον νέο υπουργό, Νίκο Κοτζιά να υποστηρίζει με νόημα ότι «προσπάθησαν πολλοί να μας φέρουν προ τετελεσμένων πριν καν ορκιστούμε κυβέρνηση. Όποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους θα μας κάνει να παραιτηθούμε από τη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές πολιτικές γελιέται».

Στην παραπάνω δήλωση αντέδρασε έντονα ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος υποστήριξε ότι «ποτέ η Ελλάδα δεν δέχθηκε ούτε ένα λεπτό πίεση στο όνομα της οικονομικής πολιτικής» και πρόσθεσε ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν σχετίζονται με θέματα οικονομίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook