Προειδοποιήσεις και μηνύματα με πολλούς αποδέκτες αναμένεται να απευθύνει σήμερα Τετάρτη ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης κατά τη τελετή παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών στον νέο υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χαρδούβελης στην τελετή που θα γίνει στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών θα προειδοποιήσει τόσο για τα επείγοντα ζητήματα των επομένων εβδομάδων, όσο και για το κλίμα που εισέπραξε στο προχθεσινό Eurogroup. Μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής αναμένεται να υπάρξει συνάντηση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με την παλαιά και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται σε αυτή να συζητηθούν και θέματα που σχετίζονται με την επίσκεψη του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την Παρασκευή στην Αθήνα.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Χαρδούβελης επιδόθηκε σε ειδική προετοιμασία για την παράδοση του υπουργείου Οικονομικών στον Γιάνη Βαρουφάκη. Συγκεκριμένα, ήδη προ των εκλογών είχε ζητήσει από τους συμβούλους του και τις υπηρεσίες του υπουργείου να συντάξουν αναλυτικά σημειώματα και φακέλους με όλα τα εκκρεμή και τρέχοντα ζητήματα , ώστε σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής ο νέος υπουργός Οικονομικών να αναλάβει άμεσα καθήκοντα έχοντας πλήρη γνώση της κατάστασης.

Την διαδικασία συντόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος, ενώ συνέδραμαν σε αυτή όλες οι γενικές διευθύνσεις του ΓΛΚ και του υπουργείου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών ζήτησε να συνταχθούν συνοπτικά σημειώματα για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις από τα ταμειακά διαθέσιμα – τα οποία επαρκούν έως την Καθαρά Δευτέρα- , έως και την αλληλογραφία με την τρόικα.

Πολύπειρα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως τέτοια προετοιμασία είχε να υπάρξει από το 1993, όταν και ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας Στέφανος Μάνος παρέδωσε το υπουργείο στον αείμνηστο Γεώργιο Γεννηματά  (13 Οκτωβρίου 1993).

Ειδική προετοιμασία έχει γίνει και από τις υπηρεσίες του ΓΛΚ, της ΓΓΔΕ και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, οι οποίες θα κληθούν να λειτουργήσουν σε «ειδικούς» ρυθμούς το επόμενο διάστημα, ώστε να αντιμετωπίσουν τα κρίσιμα ζητήματα που άπτονται των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.

Η προσοχή εστιάζεται στα στελέχη που θα τοποθετήσει στις επιτελικές θέσεις ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ειδικά στο πρόσωπο που θα αναλάβει την κομβική θέση του διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιλογή αυτή θα γίνει έως την Παρασκευή και στην τελική απόφαση λόγο θα έχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook