Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ΤΕΕ Τμήμα Δυτ. Κρήτης μιλήσε το βραδυ ο οικονομολόγος αναλυτής Δημ. Καζάκης με αντικείμενο \”αρνηση πληρωμής του χρέους-επιστροφή στη δραχμή; καταστροφή ή σωτηρία;\”

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας ο κ. Καζάκης αναφέρθηκε στις συνέπειες της δανειακής σύμβασης σημειώνοντας οτι \”Αυτή η σύμβαση έχει πρωτοφανή χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει ανάλογη σε διεθνές επίπεδο που να είναι τόσο καταχρηστική. Το άρθρο 14 παρ. 5 λέει οτι οφειλέτης παραιτείται άνευ όρων και αμετάκλητα από κάθε ασυλία για όλα του τα περιουσιακά στοιχεία τωρινά και μελλοντικά, δηλαδή η Ελλάδα παραιτείται οριστικά από κάθε ασυλία που της παρέχει η εθνική της κυριαρχία. Δηλαδή καταλύθηκε η χώρα. Γιατί αν δεν παραιτηθείς από την εθνική σου ασυλία ο δανειστής δεν μπορεί να σε βάλει σε εκκαθάριση δηλαδή δεν μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις των περιουσιακών σου στοιχείων\”

Επίσης ο κ. Καζακης επεσήμανε οτι το πρώτο μνημόνιο δεν απέτυχε, αλλά πέτυχε καθως \”Οι βασικές προθέσεις του μνημονίου ήταν να οδηγήσουμε το κράτος και την ελληνική κοινωνία στο αδιέξοδο, για να μας πουν οτι μας λένε σήμερα: δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα , πουλήστε! Το δόγμα που υπάρχει στους διεθνείς δανειστές είναι το εξής: καμία χώρα δεν πτωχεύει γιατί η κάθε χώρα έχει πολύ περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από τα χρέη της. Ξέρουν πολύ καλά ότι όσο και να ξεζούμιζαν τη χώρα δεν θα έβγαζαν αρκετά για να αποπληρωθούν δάνεια. Έπρεπε λοιπόν να μας βάλουν σε μια κατάσταση του η πουλάς η σώζεσαι, που δεν θα σωθούμε ή θα συνεχίσουμε σε μια τέτοια κατάσταση που θα εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook