Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στα νέα μέτρα που θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση της επιχειρηματικής δράσης όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, αντιδρόντας με 3ωρο κλείσιμο καταστημάτων (08:00π.μ-11:00π.μ)

Συγκεκριμένα:

Το Διοικητικό Συμβούλιο τoυ Εμπορικού Συλλόγου Χανίων αποφάσισε να δηλώσει για ακόμη μία φορά την αντίθεσή του στα νέα μέτρα που θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση της επιχειρηματικής δράσης με 3ωρο κλείσιμο καταστημάτων (08:00π.μ-11:00π.μ) συμμετέχοντας έτσι στις κινητοποιήσεις της 15/06/2011.Η Ελληνική Μικρή και Μεσαία Επιχειρηματικότητα έχει βρεθεί στο στόχαστρο. Υφίσταται μια ανελέητη φοροεπιδρομή και στοχοποιείται από διάφορους οικονομικούς παράγοντες και την αρνητική ψυχολογία που έχει παγιωθεί στο καταναλωτικό κοινό.
Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους και κυρίως από την Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα ότι η κρίση είναι οικονομική – κοινωνική – πολιτική. Τα πλήθη των «αγανακτισμένων» πολιτών στις κεντρικές πλατείες των μεγάλων πόλεων και τα κινήματα «ανυπακοής» προειδοποιούν ότι πλέον βρισκόμαστε ενώπιον της χρεοκοπίας ενός πολιτικού συστήματος το οποίο βάσισε την αναπαραγωγή του στη λεηλασία του ιδιωτικού τομέα.
Ταυτόχρονα αναδεικνύεται και η ανεπάρκεια του σχεδίου «σωτηρίας», καθώς η παραχώρηση του οικονομικού αυτεξουσίου της χώρας δεν μπορεί να αποτελεί λύση στο πρόβλημα. Με την πολιτική «καμένης γης» που παρακολουθείται στην αγορά, κανενός είδους ανάπτυξη δεν πρόκειται να υπάρξει στη χώρα.
Η ύφεση αναδεικνύεται πλέον ως το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Η συρρίκνωση των εισοδημάτων με νέους φόρους
Το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων
Η αυξημένη ανεργία
Οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε δρόμους χωρίς επιστροφή.
Δεν μπορούμε να αναζητήσουμε τη λύση σε νέες δανειακές συμβάσεις, όχι για αναπτυξιακές ανάγκες αλλά για αποπληρωμή παλαιοτέρων τοκοχρεολυσίων.
Όσοι έπρεπε να επενδύσουν τόσα χρόνια δεν το έπραξαν. Και μένει σε εμάς τους πατριώτες της μεσαίας τάξης –την πραγματική οικονομία της χώρας- να το πράξουμε. Μας αφαιρούν όμως και αυτή τη δυνατότητα, αφού τα κίνητρα για επενδύσεις από τους Μ.Μ.Ε είναι στην ουσία ανύπαρκτα.
Η ύφεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί:
Με αυξήσεις και μετατάξεις στον ΦΠΑ
Μειώσεις στο αφορολόγητο όριο
Κατάργηση εκπτώσεων φόρου οικογενειακών δαπανών
Μεγαλύτερες επιβαρύνσεις και εισφορές
Φορολόγηση της μικρής ιδιοκτησίας
Άνοδο των αντικειμενικών αξιών
Επιπλέον φόρους από ΦΑΠ και ΦΜΑΠ
Αύξηση της προκαταβολής φόρου
Επιβολή ειδικών φορών κατανάλωσης
Νέοι έκτακτοι φόροι
Η πολιτική του Μνημονίου που έχει ακολουθηθεί έως τώρα δίνει έμφαση στην περικοπή του ελλείμματος και όχι στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής. Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν αποτελεί λύση στην αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος. Σε μεγάλο βαθμό κατοπτρίζει μία στρεβλή ανάγνωση της ελληνικής πραγματικότητας, όπου αποτυχημένα, στο εξωτερικό, μοντέλα «αναβαπτίζονται» στην ελληνική κρίση χρέους και προωθούνται ως «μαγικές συνταγές». Η κοινωνία και η αγορά δηλώνει την κόπωσή της από τις συνεχείς επικαιροποιήσεις του Μνημονίου και την οργή της για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Απαιτούμε άμεσα την προώθηση ενός οικονομικού σχεδίου που δεν θα οδηγεί σε «ερήμωση» της χώρας, αλλά σε αξιοποίηση των υγιών και δημιουργικών δυνάμεών της.
Διεκδικούμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα λαμβάνει υπόψιν τις πραγματικότητες και τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και όχι τα συμφέροντα των δανειστών μας.
Ζητάμε από την ελληνική Κυβέρνηση να εμπιστευθεί την κοινωνία και τους εκπροσώπους της και να σταματήσει αυτό τον φαύλο κύκλο των διαρκών αναδιπλώσεων, που εντείνει την ανασφάλεια στους πολίτες.

Έμποροι και επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, εργοδότες και εργαζόμενοι ενώνουμε την φωνή μας και φωνάζουμε όλοι μαζί:

Όχι σε βαθύτερη ύφεση
Όχι σε νέα φορολογικά βάρη
Όχι στην φορολογική ακρίβεια
Όχι άλλα λουκέτα στα μαγαζιά
Όχι στην καταθλιπτική ψυχολογία
Όχι στην μείωση των εισοδημάτων
Όχι άλλες απώλειες θέσεων εργασίας
Όχι στο ξεπούλημα της ελληνικής αγοράς
Όχι στον μαρασμό των εμπορικών περιοχών
Όχι στο στέγνωμα της αγοράς από τις τράπεζες
Όχι σε εκλογο-πτωχευτικά διλήμματα και εκφοβισμούς
Όχι στις αποφάσεις και διαταγές της τροϊκανής δημοκρατίας
Όχι στην φοροδιαφυγή του παρεμπορίου και της παραοικονομίας

Καλούμε τους Επαγγελματίες –Βιοτέχνες και Εμπόρους να δώσουν μαζικά το παρόν στην Πανελλαδική κινητοποίηση των Επαγγελματοβιοτεχνών, Εμπόρων και εργαζομένων στις 15 Ιούνη 2011.
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.
ΟΛΟΙ στη πλατεία ΑΓΟΡΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 15-6-2011 10 :00 π.μ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook