Πιστοί στο καθημερινό ραντεβού τους, οι «Αγανακτισμένοι» βρίσκονται και σήμερα Δευτέρα στην πλατεία Συντάγματος εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Συνθήματα, ελληνικές σημαίες και …πολιτιστικά δρώμενα, δίνουν άλλο «χρώμα» στις κινητοποιήσεις του «αγανακτισμένου» πλήθους!

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού δόθηκε για την Τετάρτη με τους διαδηλωτές να απευθύνουν κάλεσμα για αποκλεισμό της Βουλής.

Στις 7 το πρωί της Τετάρτης, οι «Αγανακτισμένοι» έχουν προαναγγείλει τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις, μία στο Σύνταγμα, μια στο Παναθηναϊκό Στάδιο και μια στη στάση του Μετρό στον Ευαγγελισμό. Από αυτά τα τρία σημεία, θα ξεκινήσει η περικύκλωση της Βουλής.

Μέχρι τότε, όπως αναφέρει το ψήφισμα, "οργώνουμε την Αθήνα για να μεταφερθεί παντού το κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος" με στόχο να μπλοκαριστεί το πρόγραμμα, που φέρνει μεγάλες περικοπές και πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων - μαμούθ.

Στο ψήφισμα αναφέρεται επίσης: "Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα. Όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσανε στις 25 Μάη.

Πρώτος σταθμός η γενική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Δε σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά. Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα".

protothema.gr