Θετικά αποτιμά η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας την πρόταση της Κυβέρνησης για σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, εκτιμώντας πως θα ενισχύσει την κατανάλωση, θα αυξήσει τον τζίρο των επιχειρήσεων και θα επιταχύνει την αύξηση της απασχόλησης.
 
Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΣΕΕ σημειώνει πως με τις επιλογές των κυβερνήσεων από το 2010 και μετά που υιοθέτησαν μεγάλες μειώσεις μισθών σε μία προσπάθεια τόνωσης της ανταγωνιστικότητας και διατήρησης της απασχόλησης η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας δεν ενισχύθηκε και η ανεργία εκτοξεύτηκε σε ανησυχητικά επίπεδα. Ο δε κατώτατος μισθός μειώθηκε στα 586,06 ευρώ (μεικτά), ενώ για τους εργαζομένους κάτω των 25 ετών σε μόλις 510,95 ευρώ (μεικτά).

Η ΕΣΕΕ θεωρεί πως η πρόταση για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ θα τονώσει τη ζήτηση, καθώς η οριακή ροπή για κατανάλωση είναι πολύ μεγαλύτερη στα χαμηλότερα εισοδήματα εν συγκρίσει με τα υψηλότερα. Παράλληλα, με την αύξηση του κατώτατου μισθού θα μπορούσε να υιοθετηθεί η περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους (εργοδοτικών εισφορών), ώστε να αντισταθμιστεί μέρος της επιβάρυνσης των εργοδοτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook