Σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη το πρωί αναμένονται στην Αθήνα όχι ένας αλλά δύο αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ προκειμένου να δώσουν λύση στο θέμα των αδειοδοτήσεων για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα και να επικυρωθούν οι τελικές βαθμολογίες. 

Ο μεγάλος βραχνάς για την ΕΠΟ που κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα λέγεται ΟΦΗ καθώς η δικαίωση της κρητικής ομάδας έστω και πρωτόδικα στο Εφετείο Αθηνών έχει βάλει σε μεγάλους μπελάδες τον Σοφοκλή Πιλάβιο και κατ ΄επέκταση όλη την Ομοσπονδία. 

Ο ΟΦΗ φυσικά και δεν είναι το μοναδικό ανοικτό μέτωπο στο ελληνικό ποδόσφαιρο , αφού τόσο ο Ηρακλής όσο και τα Τρίκαλα έχουν κάνει ενέργειες κατά της ΕΠΟ ζητώντας επί της ουσίας μέσα από αυτές είτε επανεξέταση των φακέλων τους είτε το άνοιγμα όλων των φακέλων τόσο στη Super League όσο και στη Football League. 

Η ΠΑΕ ΟΦΗ από την πλευρά της δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω και να αποσύρει την προσφυγή της στα πολιτικά δικαστήρια καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα αποδεχθεί το αίτημα της ΕΠΟ να εξεταστεί μόνο ο φάκελος της κρητικής ομάδας σε τρίτο βαθμό από την ΟΥΕΦΑ αλλά θα ζητήσει να εξεταστούν όλοι οι φάκελοι τόσο στη Football League κάτι που κρίνεται φυσιολογικό από την στιγμή που υπάρχουν αρκετές ομάδες σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου τις τελευταίες μέρες που παρουσιάζουν πρόβλημα στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους ενημερότητες. 

Η ΕΠΟ από την πλευρά της προσπαθεί να αναγάγει ως μείζον ζήτημα το θέμα του ΟΦΗ αγνοώντας παράλληλα ότι υπάρχουν πλέον 24 ομάδες με πλαστές η παραποιημένες φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες και ουσιαστικά το πρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις ξεκινάει από εκεί. 

Την Τρίτη λέγεται ότι θα υπάρξει ένα άτυπο συμβούλιο υψηλών στελεχών της ΕΠΟ για να αποφασιστεί το αν θα συνεχιστεί η αναστολή της λειτουργίας της Ομοσπονδίας και αυτή την εβδομάδα. 

Την Τετάρτη ακούγεται επίσης ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα έχει στα χέρια του το πόρισμα του Αντιεισαγγελέα κ. Κανελλόπουλου που έκανε την έρευνα για τα στοιχεία που του προσκόμισε ο Σοφοκλής Πιλάβιος σχετικά με τις ομάδες που παρουσίασαν πρόβλημα στα φορολογικά και ασφαλιστικά στοιχεία που κατέθεσαν. 

Η ΕΠΟ στη συνέχεια όπως έχει δεσμευτεί θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών των ομάδων και το ενδιαφέρον από εκεί και πέρα θα επικεντρωθεί στις ποινές που θα επιβληθούν σε αυτές και το αν θα είναι χρηματικές η υποβιβασμός όπως έγινε και στην περίπτωση του Ηρακλή με την πλαστή φορολογική ενημερότητα που παρουσίασε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΕΠΟ.