Ηταν η πιο επεισοδιακή λήξη συνέντευξης τύπου, μια στιγμή που παραμένει αινιγματική και που θα αποτελέσει μέρος της ιστορίας που γράφεται αυτές τις μέρες, όταν αποκαλυφθεί τι ακριβώς ψιθύρισε έξαλλος ο Ντάισελμπλουμ στο αυτί του χαμογελαστού Γιάνη Βαρουφάκη ενώ του έσφιγγε το χέρι, γερμένος μπροστά, με ένταση, πριν τραβήξει με δύναμη το χέρι του και φύγει σχεδόν τρέχοντας.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη «δεν θα συνεργαστούμε με αυτή τη σαθρά δομημένη επιτροπή, την Τρόικα» και ο χαρακτηριστικός μορφασμός του Ντάισεμπλουμ ο οποίος έδειχνε να μην πιστεύει αυτό που άκουγε από την μεταφράστρια στα αυτιά του. Καρφωμένος, ανέκφραστος αρχικά, μέχρι που ανασήκωσε τα φρύδια και έκανε μια κίνηση του κεφαλιού που μεταφράζεται περίπου σε «έτσι λοιπόν!».

Πέταξε τα ακουστικά, σηκώθηκε, άπλωσε το χέρι στον Γιάνη Βαρουφάκη. Ομως δεν έμεινε εκεί. Κρατώντας σφικτά το χέρι του υπουργού Οικονομικών, έκανε μερικά βήματα μπροστά και πλάι, έσκυψε στο ύψος του αυτιού του και για δευτερόλεπτα του μιλούσε με ένταση.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης φάνηκε να κάνει μια απόπειρα να μιλήσει αλλά ο Ντάισελμπλουμ συνέχισε με ένταση μέχρι που απομακρύνθηκε με μεγάλα βήματα κι ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης παρέμεινε στη θέση του, σε απόσταση από τον Ντάισελμπλουμ που έφευγε άρον άρον από την αίθουσα.

Τι είπε ο ισχυρός άντρας του Eurogroup στον νέο υπουργό Οικονομικών. Ολοι θέλουν να μάθουν τι του είπε στο αυτί, και το σίγουρο είναι πως θα υπάρξει διαρροή σύντομα από κάθε πλευρά.  

Δείτε  τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες

Πρώτος έτεινε το χέρι του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών με τον Ολλανδό ομόλογό του να προσπαθεί γρήγορα-γρήγορα να «βγάλει» την υποχρέωση της κοινής φωτογραφίας. Είναι ενδεικτικό ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει κάνει ένα βήμα προς την πόρτα πριν ακόμα καλά-καλά αφήσει το χέρι του Γιάννη Βαρουφάκη.

Στη συνέχεια ακολουθεί ο περίφημος αλλά άγνωστος σύντομος διάλογος των δύο ανδρών για τον οποίο κανείς δεν μπορεί να πει τι ακριβώς αφορούσε. Πρώτος «ανοίγει την παρτίδα» ο κ. Ντάισελμπλουμ για να ακολουθήσει σε λίγα δευτερόλεπτα η απάντηση του κ. Βαρουφάκη.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σκύβει ελαφρώς προς τον Ολλανδό ομόλογό του και στη συνέχεια «σηκώνει το γάντι» και απαντά στον Ντάισελμπλουμ ο οποίος με τη σειρά του σκύβει προς τον Γιάννη Βαρουφάκη για να μείνει όσο το δυνατόν πιο κρυφό το περιεχόμενο του διαλόγου.

Η τελευταία εικόνα δείχνει πια πως ό,τι έχει προηγηθεί σίγουρα ήταν σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στους δύο υπουργούς.

Ο επικεφαλής του Eurorgoup σπεύδει προς την έξοδο αγέλαστος έχοντας αφήσει πίσω του τρια βήματα τον Έλληνα υπουργό χωρίς καμία προσπάθεια να κρύψει πως ό,τι έχει ακούσει του έχει προκαλέσει το λιγότερο αναστάτωση.


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook