Η σουηδική μάρκα εγκαινιάζει με αυτόν τον τρόπο την παγκόσμια συνεργασία της με τη Grey, τη νέα της διαφημιστική εταιρεία. Χαρακτηρίζουμε «αντισυμβατική» τη διαφήμιση, διότι το αυτοκίνητο δεν έχει τον πρώτο ρόλο αλλά περιορίζεται σε ένα γρήγορο «πέρασμα» στην αρχή της ταινίας, αφήνοντας ξεκάθαρα το ανθρώπινο στοιχείο να πρωταγωνιστήσει. 

Σύμφωνα με τη διαφημιστική εταιρεία Grey, το συγκεκριμένο σποτ δείχνει και τη νέα κατεύθυνση της επικοινωνιακής στρατηγικής της Volvo. Προβάλλονται αξίες με τις οποίες ταυτίζεται η μάρκα: φιλοδοξία, απλότητα, αυθεντικότητα και «σουηδικότητα», έτσι όπως αυτές αποτυπώνονται και στα μοντέλα της. Το φιλμ ξεφεύγει από την πεπατημένη των διαφημιστικών που δείχνουν γυαλιστερά αυτοκίνητα να ταξιδεύουν σε ανοικτούς αυτοκινητόδρομους με μουσική υπόκρουση απαλής ροκ μουσικής και επικεντρώνεται στο να αναδείξει τη σημασία που δίνει η Volvo στην αίσθηση ελέγχου και το πώς το brand συνδέεται με το ανθρώπινο στοιχείο. 

Το διαφημιστικό είναι γυρισμένο εξ ολοκλήρου με την τεχνική του μονοπλάνου από το διάσημο Σουηδό σκηνοθέτη Marcus Soderlund και προτρέπει τους τηλεθεατές να αναζητήσουν την αίσθηση (Seek Feeling), πριν πέσει η τελευταία κάρτα του διαφημιστικού, με το μήνυμα «The Responsive XC60». 

Η τηλεοπτική έκδοση του διαφημιστικού περιορίζεται σε 30 sec, ενώ η πλήρης – διάρκειας 1 λεπτού – προβάλλεται στον κινηματογράφο. Μπορείτε να τη δείτε πατώντας Play στο video που ακολουθεί. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook