Οι αντιπλοίαρχοι Παναγιώτης Βλαχάκος και Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην κρίση των Ιμίων, τιμήθηκαν σε μία σεμνή εκδήλωση, στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στον Μαραθώνα, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και του βουλευτή Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστα Δαμαβολίτη.

Της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων από τον κ. Καμμένο, τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Ναυτικής Αεροπορίας και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Ακολούθως, κατευθύνθηκαν με ελικόπτερο της ΠΑ, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη πάνω από τις βραχονησίδες προκειμένου να αποθέσουν φόρο τιμής με ρίψη στεφάνου στο σημείο του συμβάντος.

Εν συνεχεία, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, προεξέχοντος του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας πέταξαν νοτίως, με ελικοφόρο της Π.Α,  προκειμένου να παρευρεθούν στην επιµνηµόσυνη δέηση που έλαβε χώρα στον οικισμό Αµύγδαλος του ∆ήµου  Αρχανών-Αστερουσίων  της  Περιφερειακής  Ενότητας  Ηρακλείου  προς  τιμήν του Εµµανουήλ Μπικάκη,  Έλληνα  σύγχρονο   ήρωα  πολέμου,  µε καταγωγή  από  την  Κρήτη. Ο Μανώλης Μπικάκης έλαβε  µέρος  στον  πόλεµο  ενάντια  στην εισβολή  των Τούρκων στην Κύπρο το 1974, επονοµαζόµενο και Αττίλας Ι υπηρετώντας στην Α΄ Μοίρα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛ.∆Υ.Κ.).Οι ηρωικές πράξεις του κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο αποτελούν φωτεινά σημάδια μαχητικότητας, δίνοντας το παράδειγμα στις νέες γενιές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook