Πρώτη ενημέρωση 11.47

Ο Γιάννης Ζερβός αναδείχθηκε σήμερα νέος δήμαρχος Σφακίων.

Η διαδικασία ανάδειξης νέου δημάρχου Σφακίων έγινε καθώς ο προηγούμενος δήμαρχος και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, είχε παραιτηθεί προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Μετά από την αρχική αναβολή, λόγω έλλειψης απαρτίας, της συνεδρίασης προκειμένου να αναδειχθεί νέος δήμαρχος, πραγματοποιήθηκε σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση της μιας και μοναδικής παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Σφακίων.

Η εκλογή έγινε με μυστική ψηφοφορία και με δύο υποψηφιότητες δημοτικών συμβούλων.

Η μια ήταν του κ. Γιάννη Ζερβού και η άλλη της κας Αφροδίτης Σφηνιά. Μετά απο δύο ψηφοφορίες, νέος Δήμαρχος εναδείχθηκε ο κ.Ζερβός ο οποίος μιλώντας στο Flashnews.gr είπε:

“Προτεραιότητές μας είναι, να συνεχίσουμε την ίδια δημιουργική πορεία που έχουμε. Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις, όπως είναι οι αναπλάσεις σε όλους σχεδόν τους οικισμούς, οι παρεμβάσεις στην ακτογραμμή μας, η ανάδειξη του φρούριου του Φραγκοκάστελλου 

και θα δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην καθημερινότητα των δημοτών μας. 

Να σημειωθεί πως ο τέως Δήμαρχός μας, διατηρεί την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου παράλληλα με αυτή του εκπροσώπου των Χανίων στην Βουλή. Με την θέληση και την εμπειρία που διαθέτει θεωρούμε πως θα συνεχίσει να είναι συμπαραστάτης και αρωγός, όχι μόνο για τον Δήμο Σφακίων αλλά ευρύτερα για την αυτοδιοίκηση”.

Στο μεταξύ η ανάδειξη του κ.Ζερβού ως Δημάρχου Σφακίων, δρομολογεί και αλλαγές στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων, της οποίας ο κ.Ζερβός είναι Πρόεδρος.

Όπως είπε στο Flashnews.gr, άμεσα θα εξεταστεί απο το ΔΣ της Ένωσης, είτε η άμεση αντικατάστασή του, είτε η συντόμευση του χρόνου των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για το τρίτο δεκαήμερο του Μαίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook