Ο βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης είναι ο νέος εκλεκτός του Αντώνη Σαμαρά για να αναλάβει καθήκοντα γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που απετέλεσε την πρώτη επιλογή του, δήλωσε «κώλυμα» για την ανάληψη της θέσης.

Σύμφωνα με πηγές από τη Συγγρού, η κυρία Ασημακοπούλου επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής τον κ. Σαμαρά στην οικία του στην Κηφισιά και, αφού τον ευχαρίστησε για την πρόταση, του γνωστοποίησε την επιθυμία της να μη διεκδικήσει το αξίωμα για «προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους» που σχετίζονται με το ότι «πρέπει να βρίσκεται αρκετές ημέρες την εβδομάδα στα Ιωάννινα, όπου ζει η οικογένειά της».

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι για την επιλογή της πρώην εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, η οποία στις τελευταίες εκλογές «μετακόμισε» στην πρωτεύουσα και εξελέγη βουλευτής στη Β ́ Αθηνών, απαιτείτο τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας της «γαλάζιας» Κ.Ο., καθώς στον ισχύοντα προβλέπεται ότι οι υποψήφιοι για τη θέση του Γραμματέα πρέπει να έχουν ελάχιστη κοινοβουλευτική θητεία έξι ετών, ενώ η κυρία Ασημακοπούλου εξελέγη πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2013.

Με την επιλογή του κ. Πλακιωτάκη δεν παρίσταται λόγος τροποποίησης του Κανονισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook