Ξεκινούν την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 οι εγγραφές για τον νέο κύκλο μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης τμήμα Χανίων, με τον γενικό τίτλο: «Έλληνες του κόσμου-Έλληνες της δημιουργίας». 

Στην αιχμή της οικονομικής/πολιτισμικής κρίσης, ως Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κρήτης, προτάσσουμε την ανάγκη να δούμε θετικά το μέλλον, να ανακτήσουμε την αξιοπρέπεια και αισιοδοξία μας και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα: την Ελλάδα της Δημιουργίας. Και αυτό επιχειρεί τοπικά το Α.Λ.Π. μέσα από την παραπάνω σειρά διαλέξεων με προσκεκλημένους Έλληνες της δημιουργίας, με την προσδοκία να εμπνεύσουν με το παράδειγμα και τις ιδέες τους. Ο κάθε ομιλητής θα δίνει μια διάλεξη με ελεύθερο θέμα ή θέμα που θα έχει σχέση με το αντικείμενο του και στη συνέχεια  θα αφηγείται την προσωπική του ιστορία η οποία τον οδήγησε στην επιτυχία. Τέλος θα καταθέτει τις δικές του ιδέες/προτάσεις εξόδου της χώρας από την οικονομική/πολιτισμική κρίση, και θα έχει μια ελεύθερη συζήτηση με το κοινό.

Διακεκριμένοι Έλληνες έχουν προσκληθεί και έχουν ανταποκριθεί θετικά. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: 

Iωσήφ Σηφάκης, Πρόεδρος του Εθνικού συμβουλίου Έρευνας & Τεχνολογίας. Ακαδημαϊκός ο οποίος  έχει τιμηθεί με το βραβείο Τouring (αντίστοιχο των Νοbel στην πληροφορική). Καθηγητής στο École Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL). Διευθυντής του Centre de Recherche Integrative της Grenoble. Γιώργος Βερνίκος, Πρόεδρος της VERNICOS YACHTS, Ιδρυτικός μέτοxoς της DOLPHIN CAPITAL INVESTORS, Αντιπρόεδρος της ΜΑΡΙΝΑ ΑΘΗΝΩΝ. Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Φαρμακολογίας  Πανεπιστήμιου Κρήτης, Ερευνητής του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ). Συνεργαζόμενος Ερευνητής Harvard Medical School και Πρόεδρος του ΤΕΣ Βιοεπιστημών του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας & Τεχνολογίας. Πάνος Καράν, Πιανίστας, ιδρυτής της οργάνωσης Keys of Change με το σύνθημα: Μπορεί η μουσική ν’ αλλάξει τον κόσμο;, Δημήτρης Κουρέτας. Καθηγητής φυσιολογίας ζωϊκών οργανισμών τμ. Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρ. ερευνητής Harvard,  δημιουργός των βιολειτουργικών υπρτροφών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015, στο Πνευματικό κέντρο Χανίων και θα ολοκληρωθούν σε 10 εβδομαδιαίες εισηγήσεις 3ωρης διάρκειας, ώρες 17:00 έως 20:00. 

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι πολίτες που το επιθυμούν, χωρίς ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό, καταβάλλοντας συνδρομή εγγραφής 65 ευρώ (ισχύει ειδική τιμή για φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους, ΑμΕΑ και ομάδες 5 ατόμων και άνω: 50 ευρώ).  Με την ολοκλήρωση της διδακτικής περιόδου οι σπουδαστές θα λάβουν ανάλογο πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά και αυστηρά με σειρά προτεραιότητας (θέσεις περιορισμένες) από την ιστοσελίδα του Α.Λ.Π. www.alp.edu.gr  Πληροφορίες: www.alp.edu.gr & στο τηλ: 6936492842.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook