Το Ρέθυμνο καλωσορίζει την Φλόγα της Ελπίδας σήμερα. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο συμβολισμός της είναι ιερός γιατί μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Η πόλη του Ρεθύμνου επίσης είναι μια από τις 40 πόλεις «Αμφιτρύωνες» στην Ελλάδα, που πριν τη διεξαγωγή των αγώνων φιλοξενούν αθλητές.

Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής :

20.45 – Έναρξη Λαμπαδηδρομίας από το χώρο της Μαρίνας.

Διαδρομή: μέσω οδών Σοφοκλή Βενιζέλου – Ελευθερίου Βενιζέλου – Νεάρχου – Κων/νου Παλαιολόγου – Τίτου Πετυχάκη –  Κατάληξη Πλατεία Μικρασιατών (χώρος τελετής)

21.10 – Έναρξη  τελετής, Διάρκεια τελετής 1 ώρα

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα που μπορούμε όλοι να παρακολουθήσουμε περιλαμβάνει την αφή της φλόγας της Ελπίδας, Χαιρετισμό από το Δήμαρχο Ρεθύμνης και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, Βράβευση των Φυλάκων της Ελπίδας και Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου, το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου και τη Δημοτική Φιλαρμονική Ρ.

22.10 – Λήξη τελετής

Αναχώρηση μέσω Δυτικής Πύλης – Λασθένους – Νικηφόρου Φωκά – Τζανέ Μπουνιαλή – Πηγάδι Μεγάλης Πόρτας – Εθνικής Αντιστάσεως – Πέρας Τίτου Πετυχάκη.

Επίσης, ο Δήμος Ρεθύμνης συμμετέχει στο πρόγραμμα «Πόλις-Αμφιτρύων» που έχει ως στόχο να προσφέρει στις Διεθνείς Αποστολές των Αγώνων τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Ελληνική Φιλοξενία και τον Ελληνικό Πολιτισμό, να προπονηθούν στις εγκαταστάσεις που διατίθενται, να εγκλιματισθούν στο νέο περιβάλλον και κυρίως να έλθουν σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες δίνοντας το μήνυμα του σεβασμού και της διαφορετικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό θα φιλοξενηθούν συνολικά 275 αθλητές και προπονητές για το χρονικό διάστημα από τις 20 Ιουνίου 2011 έως και τις 23 Ιουνίου 2011, προσφορά των ξενοδόχων της πόλη μας.

Στις επόμενες μέρες θα υπάρξει ενημέρωση για τη φιλοξενία των αποστολών καθώς και το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλης μας στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ρεθύμνης ως «Πολις – Αμφιτρύων».(Πληροφορίες στο www.athens2011.org).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook