Με απειλές κατά της ζωής των τριών ανήλικων παιδιών της εξανάγκαζαν 25χρονη από τη Ρουμανία, συμπατριώτες της να  εκδίδεται έναντι χρηματικής αμοιβής, στο Ηράκλειο.  Ευτυχώς όμως για την άτυχη κοπέλα το μαρτύριο της  πήρε τέλος καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Α.Δ. Ηρακλείου καταγγέλθηκε στην ομάδα  Anti-Trafficking της Υ.Α Ηρακλείου ότι  44χρονος αλλοδαπός, εκμεταλλευόμενος τη δυσχερή οικονομική κατάσταση νεαρής γυναίκας, την έπεισε να τον ακολουθήσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης προκειμένου να της βρει εργασία. Σύμφωνα με τη καταγγελία, η νεαρή γυναίκα με τον 44χρονο αναχώρησε από την Ρουμανία πριν από λίγες ημέρες και κατέληξε στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου τους ανέμεναν ο 31χρονος και η 33χρονη, οι οποίοι είχαν πληρώσει και όλα τα έξοδα μεταφοράς της στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, την εγκατέστησαν σε διαμέρισμα της πόλης (Ηράκλειο) υπό την επιτήρηση κυρίως της 33χρονης.

Με τη χρήση απειλών βίας κατά της ζωής της δικής της, καθώς και κατά των τριών ανήλικων παιδιών της, ο 31χρονος και η 33χρονη την εξανάγκαζαν να συνευρίσκεται ερωτικά με άνδρες έναντι χρηματικής αμοιβής, ενώ της αφαίρεσαν το δελτίο ταυτότητάς της. Ο 44χρονος και 31χρονος μετέφεραν την παθούσα σε ξενοδοχεία, όπου συνευρισκόταν ερωτικά με άνδρες- πελάτες και της αφαιρούσαν το χρηματικό ποσό που λάμβανε από τους πελάτες ως αντίτιμο για τις ερωτικές τους συνευρέσεις.

Το βράδυ του Σαββάτου (11.06.2011), κατά την έξοδο της νεαρής παθούσας από ξενοδοχείο, ξέφυγε της προσοχής του 44χρονου και κατάφερε να καταφύγει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Στη συνέχεια, με βάση τη μαρτυρία της, σχεδιάσθηκε και οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, όπου εντοπίστηκε ο 31χρονος, κοντά στο σπίτι που την παρακρατούσαν, ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, τράπηκε σε φυγή. Καταδιώχτηκε και σε κοντινή απόσταση συνελήφθη μαζί τον 44χρονο, ο οποίος τον ανέμενε λίγα μέτρα πιο μακριά, ενώ έξω από το σπίτι εντοπίστηκε η 33χρονη.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, αναζητήθηκε και άλλο θύμα, μια 25χρονη αλλοδαπή, η οποία εντοπίστηκε στο σπίτι μιας 30χρονης αλλοδαπής που την επιτηρούσε, στη πόλη του Ηρακλείου, υπό την καθοδήγηση της 33χρονης.

Η 25χρονη παθούσα, κατέθεσε στην Υ.Α. Ηρακλείου ότι ο 31χρονος και η 33χρονη με την υπόσχεση ανεύρεσης εργασίας στην Ελλάδα και στη συνέχεια με την χρήση απειλών κατά της ζωής της αλλά και των συγγενικών της προσώπων, αρχές του μηνός Μαΐου, έπεισαν αυτή να τους ακολουθήσει στο Ηράκλειο, πληρώνοντας της το αντίτιμο του εισιτηρίου της, το οποίο θα έπρεπε να τους εξοφλήσει για να μπορέσει να επιστρέψει στην Χώρα της. Επιπλέον, με τον ίδιο τρόπο μεθόδου, της αφαίρεσαν το Δελτίο ταυτότητας και την εξανάγκαζαν να συνευρίσκεται ερωτικά με άνδρες έναντι χρηματικής αμοιβής,  την οποία της αφαιρούσαν πλήρως.

Οι αρχές τελικά προχώρησαν την Κυριακή στη σύλληψη δυο αλλοδαπών , ηλικίας 31 και 44 ετών και δυο αλλοδαπών γυναικών  ηλικίας 30 και 33 ετών, υπήκοοι Ρουμανίας, για σωματεμπορία, παράνομη κατακράτηση, ψευδορκία και εμπορία ανθρώπων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook