Με δοσίμετρα θα εφοδιάσουν όλα τα παιδιά οι δημοτικές αρχές της Φουκουσίμα για να καθησυχάσουν τους γονείς.

Οι δημοτικές αρχές της Φουκουσίμα ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα εφοδιάσουν 34.000 παιδιά με δοσίμετρα το φθινόπωρο, για να καθησυχάσουν τις ανησυχίες των οικογενειών για τη ραδιενέργεια που εκλύεται από τον πυρηνικό σταθμό, ο οποίος βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα από την πόλη.
 
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αρμόδιας για την εκπαίδευση υπηρεσίας του δήμου της Φουκουσίμα, οι μετρητές της ραδιενέργειας θα διανεμηθούν σε παιδιά ηλικίας από 4 ως 15 ετών, τα οποία θα φέρουν πάνω τους τα όργανα αυτά για τρεις μήνες.
 
Η Φουκουσίμα βρίσκεται έξω από τη ζώνη αποκλεισμού των 20 χιλιομέτρων που έχει κηρυχθεί γύρω από τον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταΐτσι (Νο 1), ωστόσο πολλοί κάτοικοι εκφράζουν φόβους για τους κινδύνους από τη ραδιενέργεια.
 
\”Εχουμε πραγματοποιήσει ελέγχους σε συγκεκριμένα σημεία, ωστόσο οι γονείς και γενικότερα οι πολίτες ανησυχούν για την έκθεση στη ραδιενέργεια. Πιστεύουμε ότι η διανομή των δοσιμέτρων θα καθησυχάσει τις οικογένειες, εάν οι μετρήσεις επιβεβαιώσουν ότι δεν απειλείται η υγεία των παιδιών τους\”, τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.
 
Ο εκπρόσωπος του δήμου υπογράμμισε ότι το επίπεδο της ραδιενέργειας στην πόλη βρίσκεται κάτω από το επίσημο επικίνδυνο όριο για την υγεία και ότι τα δοσίμετρα θα ελέγχονται μια φορά το μήνα για να διαπιστώνεται η ποσότητα της συγκεντρωμένης ραδιενέργειας.
 
Η Greenpeace κάλεσε την περασμένη εβδομάδα την κυβέρνηση να διατάξει την απομάκρυνση των παιδιών και των εγκύων από την πόλη της Φουκουσίμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook